Κοινωνία

20/12/2019 - 06:37

Δυνατό παράδειγμα "μουλαροποιήσης" στο κέντρο της Μυτιλήνης

Από αναγνώστη του Lesvosnews.net λάβαμε την παραπάνω καταγγελία που δείχνει ότι σ' αυτή την πόλη αρκετοί συμπολίτες μας επιλέγουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή μας έχοντας ως βοήθεια την αδιαφορία των υπευθύνων! Ας δει το θέμα και η Τροχαίο και ο Δήμος. Το σημαντικότερο όμως όταν αφήνουμε κάπου το όχημά μας να σκεφτόμαστε το αυτονόητο: μήπως ενοχλούμε; Ο σεβασμός στον συνάνθρωπό μας είναι βασική αρχή για την συνύπαρξή μας.

Αγαπητό Lesvosnews. net , 

Επειδή η αγανάκτηση και η υπομονή κάποτε εξαντλούνται, μοιράζομαι τον πόνο μου μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι στην ιστορία. 

Στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Θεοκρίτου (στον παλιό φούρνο του "Μολυβιάτη", για τους παλιούς) λειτουργεί γραφείο, οι πελάτες του οποίου αφήνουν συστηματικά τα δίτροχά τους εμπρός από την είσοδό του και επάνω στον δρόμο με τρόπο, που όχι απλώς εμποδίζει αλλά καθιστά απαγορευτική την κυκλοφορία των πεζών που θα θελήσουν να ανεβούν ή να κατεβούν από τις σκάλες της οδού Σαπφούς.

Επειδή διέρχομαι συχνότατα από το συγκεκριμένο σημείο, καθότι έχω συγγενικά ηλικιωμένα πρόσωπα στη γειτονιά, έχω αντιμετωπίσει πάμπολλες φορές το πρόβλημα και έχω δει να δυσκολεύονται μητέρες με καρότσι, ηλικιωμένοι, εύσωμοι και λιγότερο εύσωμοι άνθρωποι.

Το περασμένο καλοκαίρι πρόλαβα μία επώνυμη Μυτιληνιά καταστηματάρχισσα να έχει αφήσει το μηχανάκι της στη μέση του δρόμου και ανάμεσα σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα λίγο πιο κάτω από το περί ου ο λόγος γραφείο, με αποτέλεσμα εγώ και η σύζυγός μου να μην μπορούμε να διέλθουμε (αν και αδύνατοι σωματικά). Στην ευγενική παρατήρησή μου πώς θα περάσουμε ανάμεσα σε τρία οχήματα, η "κυρία" (πολύ μικρότερή μου σε ηλικία) απάντησε απότομα "Φώναξε την Τροχαία, αν σ' ενοχλεί!" και σε δεύτερη παρατήρησή μου ότι είναι "ευγενική" με φιλοδώρησε με τη διασημότερη ελληνική λέξη γυρίζοντάς μου την πλάτη και μπαίνοντας στο συγκεκριμένο γραφείο.

Νωρίς χθες το απόγευμα  19-12-2019 (περί τις 18.30') προσπαθήσαμε με τη σύζυγό μου από την οδό Αρκαδίου και Θεοκρίτου να κατέβουμε την οδό Σαπφούς, αλλά το σημείο ήταν πάρκινγκ δίτροχων, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που προλάβαμε να βγάλουμε. Έπρεπε, τόσο εμείς όσο και μία έφηβη μαθήτρια που ανέβαινε, να υποστούμε τη δοκιμασία κινούμενοι στο πλάι και εισχωρώντας με δυσκολία ανάμεσα στα σταθμευμένα μηχανάκια, για να κατορθώσουμε να περάσουμε και να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Το γραφείο και οι απασχολούμενοι σε αυτό δεν φταίνε σε τίποτα, η συμπεριφορά όμως των οδηγών - πελατών τους είναι επιεικώς απαράδεκτη και αποδεικνύει περίτρανα τη "μουλαροποίηση" και αναισθησία που διακατέχει σημαντική μερίδα συμπολιτών και συμπατριωτών μας... Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

 

----

 

up date Σε επικοινωνία που είχαν μαζί μας οι ιδιοκτήτες του γραφείου αν και αναγνώρισαν το πρόβλημα ωστόσο μας τόνισαν ότι τα μηχανάκια που σταθμεύονται στην περιοχή δεν αφορούν μόνο πελάτες του γραφείου τους και ότι η κατάσταση που περιγράφουν οι φωτογραφίες δεν είναι μόνιμη. 

Εν κατακλείδι πρέπει να ληφθεί μέριμνα απ' όλους ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι εικόνες που δηλώνουν έλλειψη σεβασμού προς τον συνάνθρωπό μας. 

Μοιράσου το άρθρο!