Κοινωνία

23/02/2023 - 10:20

ΔΥΠΑ – Humanity Greece στηρίζουν τις ευάλωτες ομάδες της Μυτιλήνης

Μετά το Γαλάτσι και την Αλεξανδρούπολη, το Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και στην Humanity Greece έρχεται να επισφραγιστεί και στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Μυτιλήνης μέσα από μία δράση εθελοντισμού και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Για την συγκεκριμένη εκδήλωση θα μεταβούν στην Λέσβο, αντιπρόσωποι της Διοίκησης καθώς και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πειραιώς και Νήσων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές των τμημάτων μαγειρικής τέχνης και αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής θα επιμεληθούν την παρασκευή ολοκληρωμένων γευμάτων, ενώ οι εθελοντές της Humanity Greece, που θα ταξιδέψουν στην Λέσβο, πρόκειται να δημιουργήσουν πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, στις 17:00, στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας ΔΥΠΑ Μυτιλήνης, στην Παναγιούδα.

Τα πακέτα στήριξης θα διανεμηθούν σε οικογένειες του τόπου που τα έχουν ανάγκη.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η Εφημερίδα Εμπρός Μυτιλήνης.

Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ – Humanity Greece

Βασικό στόχο της δράσης αποτελεί η βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων των ωφελούμενων, με απώτερο σκοπό να εξοικειωθούν με την έννοια του εθελοντισμού και τις καλές πρακτικές στο πεδίο εθελοντικών δράσεων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη ΔΥΠΑ για την ενεργοποίηση των μαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας και της διεύρυνσης των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, ενώ η Humanity Greece, στο πλαίσιο των δράσεων της για τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και της σχετικής τεχνογνωσίας της, θα παράσχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για τις εκπαιδεύσεις, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης.

Μοιράσου το άρθρο!