Κοινωνία

06/07/2012 - 17:21

Εδώ δεν ισχύουν οι νόμοι! Χωρίς ακυρωτικά τα αστικα λεωφορεία στη Μυτιλήνη;

Το γεγονός  ότι η Μυτιλήνη είναι κοινωνία της ανοχής το έχουμε καταλάβει όλοι μας... Ο καθένας με τη "μαγκιά" του εφαρμόζει το δικό του νόμο!  Αποκαλυπτικό το σημερινό ρεπορτάζ του Ηλία Μαραβά στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.   Το Αστικό ΚΤΕΛ και ο Πρόεδρος του εφαρμόζουν τους δικούς τους νόμους!!   

Χωρίς ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων λειτουργούν τα αστικά ΚΤΕΛ της Μυτιλήνης παρότι ο νόμος είναι σαφής και ορίζει την υποχρέωση εγκατάστασης τέτοιων μηχανημάτων.  Την ανυπαρξία των μηχανημάτων αυτών στα αστικά λεωφορεία της Μυτιλήνης κατήγγειλε ακροατής της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του σταθμού. Σύμφωνα μάλιστα με τη μαρτυρία του όταν ρώτησε σχετικά τον οδηγό του λεωφορείου ο τελευταίος του υπέδειξε να πάρει άλλο μέσο μεταφοράς αν έχει κάποιο πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λέσβου κ. Μολυβιάτης παραδέχτηκε πως έχει γίνει απεγκατάσταση των ακυρωτικών μηχανημάτων από τα λεωφορεία για να αποφευχθούν φαινόμενα διπλοχτυπήματος των εισιτηρίων. Επιπλέον, τόνισε πως σύμφωνα με το Νόμο είναι στην ευχέρεια του Δ.Σ. του ΚΤΕΛ να καθορίσει τον τρόπο ακύρωσης των εισιτηρίων. Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Μυτιλήνης κ. Οφείδης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του απέφυγε να τοποθετηθεί.
Την «άγνοια» ωστόσο της Διοίκησης του ΚΤΕΛ έρχεται να καλύψει ο ίδιος ο νόμος που διέπει τη λειτουργία των ΚΤΕΛ (2963/2001 άρθρο 10 παρ.6) και που ορίζει ότι «τα λεωφορεία που εξυπηρετούν αστικές γραμμές εξοπλίζονται με κατάλληλα μηχανήματα έκδοσης ή ακύρωσης εισιτηρίων». Μάλιστα στο ΠΔ 170 του 2003 ( άρθρο 2 παρ.3) προβλέπεται πρόστιμο ύψους από 800-1200¤ για μη τοποθέτηση ακυρωτικού μηχανήματος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται παρέμβασή τους για το θέμα.

Μοιράσου το άρθρο!