Κοινωνία

23/05/2023 - 11:35

Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος της Μοριάς - Ανακοίνωση από το Κοινοτικό Συμβούλιο Μόριας και το Δήμο Μυτιλήνης - Συλλυπητήρια Περιφερειάρχη

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία  73ων ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο , ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης που είχε αναλάβει την προεδρία στο χωριό του σε μία πολύ δύσκολη περίοδο όξυνσης του προσφυγικού. Η γειτνίαση του χωριού με το ΚΥΤ Μόριας, που έφτασε να «φιλοξενεί» μέχρι και 23.000 ανθρώπους το 2020 , δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα στο χωριό στα οποία με όλες του τις δυνάμεις προσπαθούσε να αντιμετωπίσει.

Μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ τον Σεπτέμβριο του 2020 πάλεψε  να μην λειτουργήσει εκ νέου καμία δομή προσφύγων στην περιοχή και ήταν εκείνος που πρότεινε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, να δοθεί η έκταση για την κατασκευή σχολείων και συγκεκριμένα του Μουσικού σχολείου που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια στεγαστικο πρόβλημα.

Επιπλέον με την Μοριανή εμβληματική αρχαιολόγο Αγλαΐα Αρχονίδιου που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες και τους συλλόγους του χωριού κατέβαλαν προσπάθειες να αναδειχτεί η ιστορία της περιοχής της Μόριας και του αρχαίου υδραγωγείου, προκειμένου να μην ταυτίζεται η μνήμη του κολαστηρίου του ΚΥΤ της Μόριας με το χωρίο. Τη λύπη της εξέφρασε η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Μόριας Μαριάνθη Μακρή σημειώνοντας ότι «ήταν εκείνος που έτρεχε για τα πάντα στο χωρίο, πέρασε δύσκολες στιγμές λόγω του προσφυγικού- μεταναστευτικού. Ήταν όμως πάντα δίπλα στο χωριό και στον πολιτιστικό μας σύλλογο σε όποια προσπάθεια ανάδειξης και ανάπτυξης της Μόριας.

 

ertnews.gr /Μυρσίνη Τζινέλλη

 

Και η ανακοίνωση που λάβατε πριν από λίγο από την Κοινότητα Μόριας:

Ανακοίνωση του Κοινοτικού συμβουλίου Μόριας

Με μεγάλη θλίψη και λύπη θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του μέσω αυτής της ανάρτησης για τον χαμό του Προέδρου της κοινότητας Μόριας Ιωάννη Μαστρογιάννη. Η απώλεια αυτή είναι μεγάλη για την κοινότητα μας και για όλους εμάς που είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του.

Ο Πρόεδρος μας ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος ο οποίος αφιέρωσε τα τελευταία του χρόνια για τη ν εξυπηρέτηση και την ευημερία της κοινότητας μας. Με την αφοσίωση του και τον ενθουσιασμό του και την ανθρωπιά του κατέβαλε αμέτρητες προσπάθειες για την βελτίωση  των συνθηκών του χωριού μας και για την παροχή βοήθειας σε όσους το είχαν ανάγκη.

Η αφανής αυτή προσωπικότητα άφησε ένα μεγάλο κενό πίσω της.

Θα θυμόμαστε πάντα τη δέσμευση του και τη συνεισφορά του στην κοινότητα μας.

 

 

Ανακοίνωση από το Δήμο Μυτιλήνης

Ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το θάνατο του συναδέλφου αυτοδιοικητικού, Γιάννη Μαστρογιάννη, Προέδρου της Κοινότητας Μόριας, που για πολλά χρόνια αγωνίστηκε με ήθος και συνέπεια στη δύσκολη περίοδο του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος, αλλά και γενικότερα για τα συμφέροντα της περιοχής.

Η προσφορά του ήταν ανεκτίμητη.

Συνάδελφε, αγωνιστή, Γιάννη Μαστρογιάννη, σου ευχόμαστε καλό παράδεισο.

 

--

 

«Συλλυπητήρια Περιφερειάρχη για τον θάνατο του προέδρου της Μόριας»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με αφορμή το θάνατο του Προέδρου της Μόριας Γιάννη Μαστρογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που πρόσφερε στην αυτοδιοίκηση και τον τόπο του πολύτιμο έργο.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

 

Μοιράσου το άρθρο!