Κοινωνία

05/12/2022 - 12:31

Έφυγε στα 100 της χρόνια η Βασιλική Ράλλη ! Η γυναίκα που δέχτηκε σε ενύπνιο υποδείξεις για την αποκάλυψη λειψάνων Αγίου Ραφαήλ

Από το Θητα της Θερμής

m

Μια σπουδαία Μικρασιάτισσα και χριστιανή ....

Έφυγε στα 100 της χρόνια η Βασιλική Ράλλη !

Η Βασιλική Ράλλη γεννήθηκε στη Θερμή της Λέσβου λίγους μήνες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Κατάγοταν από τα Μοσχονήσια της Μικράς Ασίας. Ο πατέρας της, Νικόλαος Μαραγκός, έμεινε αιχμάλωτος στους Τούρκους, ενώ η μητέρα της ήλθε προσφυγοπούλα στη Λέσβο, διαφεύγοντας ως εκ θαύματος τη σφαγή τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922.

Η Βασιλική Ράλλη απεφοίτησε από το Ανώτερο Παρθεναγωγείο και τη Γαλλική Σχολή της Μυτιλήνης.

Αν και από νωρίς ασχολήθηκε με την ποίηση, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έδωσε υπέροχα δείγματα πεζογραφίας, στα οποία είναι διάχυτη η αγάπη της, η νοσταλγία κι ο βαθύς πόνος για την αξέχαστη πατρίδα της, αλλά και η βαθιά της πίστη και ευλάβεια στο Θεό και τους Αγίους.

Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει τα εξής βιβλία: «Καρυές, ο λόφος των Αγίων»«Πατρίδα αξέχαστη Μικρά Ασία»«Πηνελόπη»,«Το Προσφυγόπουλο» και την ποιητική συλλογή «Ψυχής αντίλαλοι».

Η Βασιλική Ράλλη είναι η πρώτη που δέχθηκε σε ενύπνιο τις υποδείξεις του Αγίου Ραφαήλ σχετικά με την αποκάλυψη των λειψάνων μέσα στο κτήμα της και μέχρι σήμερα αποτελεί την κύρια και πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών γύρω από το «Θαύμα της Θερμής».

Στα 100 της χρόνια η Βασιλική Ράλλη, που γεννήθηκε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής στη Λουτρόπολη Θερμής και τα τελευταία χρόνια ζει μαζί με την κόρη της Αγγελική Ράλλη στην Πάτρα και που με τα όνειρα της πριν από 64 χρόνια οδήγησε στην εύρεση των λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ, έγινε μοναχή σε Μοναστήρι της Πάτρας και πήρε το όνομα Ειρήνη.

 

 

Διαβάστε εδώ  σχετικό δημοσίευμα από το αρχείο του Lesvosnews.net

Μοιράσου το άρθρο!