Κοινωνία

05/08/2021 - 13:14

Έχουμε δικαίωμα να μπαίνουμε στα σπίτια μας;

Το «Κιρκινέτσι» για την συσσώρευση σταθμευμένων αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης

 

Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» επανέρχεται για μια ακόμα φορά στο θέμα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης αυτοκινήτων και δικύκλων στα σοκάκια της γειτονιάς. Κατάσταση η οποία και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ακόμα και στην πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων της περιοχής στα σπίτια τους.

Χαρακτηριστικότερη η περίπτωση της πλατείας του Άι Γιάννη του Αρμένη όπου με αυτοκίνητα αποκλείεται η δυνατότητα κάποιος να μπει στο δημόσιο αυτό χώρο ενώ κλείνει και η πρόσβαση κάποιων στα σπίτια τους. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων τοποθετήθηκαν δυο πλαστικές κολώνες δημιουργώντας τη δυνατότητα εισόδου στην πλατεία σε πεζούς αλλά λίγες ώρες μετά και πάλι από το Δήμο οι κολώνες αφαιρέθηκαν αφού όπως υποστηρίχθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες για την κατοχύρωση του δικαιώματος εισόδου κάποιου στο σπίτι του απαιτείται σχετική εισήγηση της Επιτροπής ποιότητας ζωής, του Δημοτικού Συμβουλίου και τέλος σχετική δημοσίευση σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως! Όλα αυτά κατά τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου απαιτούνται να γίνουν για να μπει κάποιος στο σπίτι του!!! Αλήθεια μια και είναι γνώστες του αντικειμένου τι απαιτείται να γίνει για να λειτουργήσει νόμιμα παρκινγκ όπως αυτό στο τελωνείο που παραμένει άδειο μια και οι πάντες για να αποφύγουν το υπερβολικό κόστος στάθμευσης παρκάρουν όπου να ‘ναι; Νόμιμοι και παράνομοι, νόμιμα και παράνομα, κάτοικοι και επισκέπτες και επαγγελματίες και εργαζόμενοι και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και φυσικά θαμώνες των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας του ιστορικού κέντρου.

Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» ζητά για μια ακόμα φορά να υπάρξει από το Δήμο Μυτιλήνης άμεσα ένας σχεδιασμός αντιμετώπισης της τραγικής για τη ζωή μας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο ιστορικό κέντρο.

Να ανοίξει ελεύθερο το παρκινγκ στο λιμάνι. Όπως αποδείχτηκε η λειτουργία του έχει αποτύχει.

Η Τροχαία να ασχοληθεί με το ιστορικό κέντρο. Δυστυχώς είναι άφαντη! Να λειτουργήσει ο Νόμος.

Μοιράσου το άρθρο!