Κοινωνία

18/02/2015 - 16:26

Είχε χρέος 380.000 ευρώ θα πληρώσει μόνο 4.800 ευρώ. Απόφαση σταθμός Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης

style="text-align: justify;">Απόφαση – σταθμός.
 
Το Ειρηνοδικείο  Μυτιλήνης  με απόφασή του διαγράφει το μεγαλύτερο μέρος  χρέους ύψους 380.000 ευρώ από δανειολήπτρια.  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ της Λέσβου»  πρόκειται για μια συνταξιούχο του Δημοσίου που βρισκόταν υπόλογη  έναντι  7 τραπεζών από τις οποίες είχε πάρει συνολικά 11 δάνεια τόσο η ίδια όσο και πρόσωπα της οικογένειά της.  Η δανειολήπτρια πέτυχε εξαιρετικά ευεργετική απόφαση:  από  το ποσό των 380.000 ευρώ της διέγραψαν τα 375.200 ευρώ και θα πληρώσει μόνο 4.800 ευρώ σε μηνιαίες δόσεις  των  100 ευρώ σε διάστημα 4 ετών !
 
Η δανειολήπτρια προσκόμισε στο δικαστήριο όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που τεκμηρίωναν την ραγδαία μείωση των εισοδημάτων της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. 
 
Ο δικηγόρος Χάρης Πέτσικος που την εκπροσώπησε δήλωσε στα "Νέα της Λέσβου" "πρόκειται για σημαντικές αποφάσεις που εκτός του ότι απαλλάσσουν από ένα δυσβάσταχτο βάρος δανειολήπτες που αδυνατούν ν' ανταποκριθούν  στις τράπεζες δείχνουν και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά τα οποία είδαν μέσα σε λίγα χρόνια ραγδαία μείωση των εισοδημάτων τους".
 
Σε μια δεύτερη περίπτωση δανειολήπτη το δικαστήριο δέχθηκε σε δεύτερο βαθμό το "κούρεμα" δανείου που είχε λάβει δημόσιος υπάλληλος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

Μοιράσου το άρθρο!

geotee