Κοινωνία

30/01/2023 - 16:15

Eκδήλωση για την κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας αφιερωμένη στους εθελοντές & εθελόντριες του Π.Τ. Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Οι εθελοντές & τις εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια και αθόρυβα τις περισσότερες φορές δίνουν και το περίσσευμα της ψυχής τους για να προσφέρουν αλληλεγγύη & αγάπη στον συνάνθρωπο, τιμήθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Τμήματος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης η κα. Εύη Αθανασίου ως η παλαιότερη ενεργή εθελόντρια του Τμήματος, η κα. Σοφία Χριστόφα, τ. Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ., ο αείμνηστος Γεώργιος Δεβεράκης για την προσφορά του ως εθελοντής στο Τμήμα, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων για την στήριξη της δράσης "Το καλάθι της Αγάπης", που υλοποιεί το Τμήμα.

Τιμήθηκαν τέλος, οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο ΚΥΤ Λέσβου στα πλαίσια του Προγράμματος, που υλοποιήθηκε και το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, για την στήριξη τους στο έργο του Τμήματος.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιου Αυγερινού και παρουσίασε το έργο που υλοποιεί το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τα τελευταία χρόνια.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Ιερέας της Μητροπόλεως Μυτιλήνης π. Νικόλαος Βουλμές.

d

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λέσβου κ. Γιάννης Μπουρνούς, ο Υποδιοικητής της 98 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Μιχάλης Πλουμής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Γεώργιος Καμπούρης, ο  Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Δημήτρης Παραδέλλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Στρατής Κυρατζής, κα. Καλλιόπη Γόμου – Πρωτογεράκη και κ. Παναγιώτης Χριστόφας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Τσακύρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης κ. Αλέκος Κουζινόγλου, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρύσανθος Αργυρίου, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσουπής, ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Θεόδωρος Δαγκόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Γιάννης Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΒΑ Αιγαίου Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Στρατής Μανωλακέλλης, ο Γ.Γ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου κ. Παναγιώτης Δεμερτζής, εκπρόσωποι των Αστυνομικών & Λιμενικών Αρχών, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων & κοινωνικών φορέων του νησιού.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος εξήρε την προσφορά του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τον χαιρετισμό μετέφερε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου κ. Γιώργος Στρατηγέλλης.

dd

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό οι τ. Πρόεδροι του Περιφερειακού Τμήματος κ.κ. Βασίλειος Κουνέλλης και Γεώργιος Λεοντής.

Ο Πρόεδρος & τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Εθελοντές & οι Εθελόντριες και οι εργαζόμενοι του Περιφερειακού  Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστούν τους πολίτες & τις επιχειρήσεις, που στηρίζουν το έργο τους και εύχονται το 2023 να είναι μια δημιουργική χρονιά, με υγεία και περισσότερη αλληλεγγύη & αγάπη για τον συνάνθρωπο !!

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπληρώνει φέτος 146 χρόνια αδιάκοπης εθελοντικής δράσης & προσφοράς βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.  

Μοιράσου το άρθρο!