Κοινωνία

27/11/2014 - 13:26

Εκδήλωση Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2014»

style="text-align: justify;">Εορτασμός της επετείου της απελευθέρωσης του Νησιού μας και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου
Αγαπητοί συμπατριώτες καλό χειμώνα! Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής σε συνεργασία με τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο Αθήνας διοργανώνει, για την επέτειο της απελευθέρωσης του Νησιού μας και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2014».
 
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, το δε πρόγραμμα έχει ως εξής:
10.00πμ Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής (Ακαδημίας 67 Αθήνα)
10.30πμ Κατάθεση στεφάνου
11.00 Εκδήλωση στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του ημερολογίου του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Αθήνας 2015. Το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στο συμπατριώτη μας Μίλτο Κουντουρά ως ελάχιστη τιμή «στον πιο ανθρώπινο δάσκαλο πόβγαλε ποτέ το Ρωμαίικο».
Στο τέλος θα τιμηθεί από την ΟΛΣΑ και τους συλλόγους μας, για την προσφορά και το έργο της, μια σύγχρονη παιδαγωγός: η συμπατριώτισσα μας καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κα Αγγελική Ράλλη, που πρόσφατα εκλέχτηκε μέλος της Ακαδημίας Επιστημών Ευρώπης.
 
Καλό θα ήταν οι Σύλλογοι να παραβρεθούν με τις σημαίες τους και όσοι μπορούν με παραδοσιακές φορεσιές. Σας καλούμε να πάρετε μέρος όλοι στις παραπάνω εκδηλώσεις και να ενημερώσετε όλους τους συγχωριανούς σας. Θεωρούμε σημαντικό, οι σύλλογοι να βρίσκονται κοντά, για όλα όσα αφορούν την ιδιαίτερή μας πατρίδα και τους ανθρώπους της.
 

Μοιράσου το άρθρο!