Κοινωνία

17/06/2013 - 15:33

Εκδήλωση των Προσκόπων της Λέσβου για τους Προσκόπους της Μικράς Ασίας

Η

καθιερωμένη εκδήλωση στη μνήμη των «μικρών ηρώων» Προσκόπων που εκτελέσθηκαν στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας και όλων των Προσκόπων των Ομάδων της Μικρασίας στο χρονικό διάστημα 1919 - 1922 πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στην Εστία των Προσκόπων της Μυτιλήνης στο Μακρύ Γιαλό.

Ιδιαίτερα τιμητική για τους Προσκόπους της Λέσβου η παρουσία στην εκδήλωση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Χρήστου Λυγερού. Ο οποίος και με αφορμή την εκδήλωση απένειμε στη σημαία των Προσκόπων της Λέσβου το μετάλλιο εξαίρετων πράξεων, με αφορμή τη συμπλήρωση 100ετίας από τη ίδρυση της τοπικής προσκοπικής παρέας,

Μετά το καθιερωμένο θρησκευτικό μνημόσυνο και τις καταθέσεις στο μνημείο λουλουδιών και δάφνινων στεφανιών, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Λέσβου Στρατής Μπαλάσκας αναφέρθηκε στην επέτειο σαν «διαδήλωση» για την υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Χρήστος Λυγερός αναφέρθηκε στην παιδαγωγική αξία του Προσκοπισμού και στην τοπική προσκοπική Κίνηση. Που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυση της. Ο κ. Λυγερός επέδωσε επίσης σε Ανιχνευτές «εύφημες μνείες» του Γενικού Εφόρου των Σώματος για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια περίθαλψης μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε εκτός από Προσκόπους και παλιούς Προσκόπους με μέλη των οικογενειών τους και εκπροσώπους των τοπικών αρχών. Ανάμεσα τους εκτός από τους προαναφερθέντες ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λέσβου Υποστράτηγος Δημήτρης Μήττας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου Δημήτρης Κουρσουμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Βατός και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων. Πολλοί από τους παραπάνω συμμετείχαν στην εκδήλωση και με την ιδιότητα του παλιού Προσκόπου

Μοιράσου το άρθρο!