Κοινωνία

27/09/2020 - 22:16

Έκτακτη αποζημίωση σε στρατιωτικούς στη Λέσβο για τη δομή του Καρά Τεπέ

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Υφυπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ εκφράζει την ικανοποίηση της, για την άμεση ανταπόκριση του ΓΕΣ στο αίτημα της Ομοσπονδίας μας να προβεί στην απονομή ηθικής αμοιβής και τη χορήγηση ανάλογης οικονομικής καταβολής (σε ΗΕΕ), στο προσωπικό της 98ης ΑΔΤΕ που απασχολήθηκε πέραν των προβλεπομένων ωραρίων προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατασκευή του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών, στη θέση Καρά Τεπέ στη νήσο Λέσβο.

 

2. Η παραπάνω απόφαση αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της ορθότητας των προτάσεων μας και των προσπαθειών μας για την επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων. Συγκεκριμένα με σχετικό έγγραφο της η ΠΟΜΕΝΣ https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1251-pomens-ithiki-kai-yliki-antamoivi-sta-stelexi-ton-ed-sti-niso-lesvo προέβαλλε κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (ΕΣΠΕΕΛΕΣ), αίτημα στην Πολιτική και Στρατιωτική μας ηγεσία, να προβεί στην απονομή ηθικής αμοιβής και τη χορήγηση ανάλογης οικονομικής καταβολής (σε ΗΕΕ) σε όλο το προσωπικό της 98 ΑΔΤΕ (Διοικητικό - Επιχειρησιακό – Υγειονομικό - Τεχνικό προσωπικό) το οποίο - είτε συμμετείχε για περισσότερες από δέκα ημέρες στο στήσιμο σκηνών και στη διαμόρφωση του χώρου με στρατιωτικά μηχανήματα, εργαζόμενο ασταμάτητα σε 8ωρες, 10ωρες και 12ώρες βάρδιες, -  είτε παρέμειναν στις Μονάδες τους και επιβαρύνθηκαν τις 24ωρες υπηρεσίες, υπηρεσίες πυρασφάλειας, ενέδρες κλπ, του ανωτέρω προσωπικού ακριβώς για να μπορεί να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των πρώτων στη συγκεκριμένη δράση.

 

3. Ωστόσο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η παραπάνω απόφαση δεν έχει συμπεριλάβει το σύνολο του προσωπικού της 98ης ΑΔΤΕ, παρά μόνο το προσωπικό που μετέβηκε στην περιοχή του Καρά Τεπέ, εξαιρώντας λανθασμένα τους συναδέλφους τους που ανέλαβαν να εκτελέσουν το σύνολο και των δικών τους καθηκόντων, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο, ένα κλίμα άνισης μεταχείρισης του προσωπικού διότι επικροτούνται όσοι συμμετείχαν πέραν του ωραρίου στην κατασκευή του Κέντρου Φιλοξενίας και αποκλείστηκαν όσοι κλήθηκαν επίσης πέραν του ωραρίου να εργαστούν εντός των στρατοπέδων.

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Υφυπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

4. Με δεδομένο πως η έκδοση της σχετικής διαταγής του ΓΕΣ είχε σκοπό να επιβραβεύσει την προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής προσφοράς στους συμπολίτες μας και όχι να δημιουργήσει συνθήκες άνισης αντιμετώπισης, θεωρούμε πως εκ παραδρομής εξαίρεσε πλήθος συναδέλφων που παρέμειναν στις Μονάδες τους και επιβαρύνθηκαν τις 24ωρες υπηρεσίες, υπηρεσίες πυρασφάλειας, ενέδρες κλπ, των συναδέλφων τους και παρακαλούμε για την εκ νέου ενημέρωση της ηγεσίας του ΓΕΣ με σκοπό την πλήρη επίλυση του ανωτέρω θέματος.

Μοιράσου το άρθρο!