Κοινωνία

23/01/2023 - 12:03

Έκτακτο δώρο Πάσχα 300 ευρώ

Για 1,1 εκατ. δικαιούχους σχεδιάζει

Στην καταβολή έκτακτου δώρου Πάσχα κοντά στα 300 ευρώ, μείωση ή και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση εισφορών αλλά και καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους προσανατολίζεται η κυβέρνηση, καθώς η αποκλιμάκωση των τιμών της ενέργειας ελευθερώνει πόρους από τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών. Παράθυρο για νέες παροχές άφησε με δηλώσεις του και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος, αλλά οι τελικές αποφάσεις είναι του πρωθυπουργού.

Το ύψος και το εύρος των νέων μέτρων θα εξαρτηθούν από περαιτέρω πορεία των τιμών της ενέργειας, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Τα Νέα που κάνει λόγο για Δώρο Πάσχα στην πρώτη της σελίδα, ενώ ενδεχομένως σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη τύπου που δίνει για την οικονομία, να ανοίξει τα χαρτιά του και να δώσει τις πρώτες πληροφορίες για τις νέες παροχές που θα δοθούν προεκλογικά.

Το "δώρο Πάσχα" θα είναι ύψους 250-300 ευρώ και θα αποτελεί μια "ανάσα" για ευάλωτους- δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων ή μακροχόνια άνεργους- και συνταξιούχους. Εκτός από τους ευάλωτους και τους συνταξιούχους, εκτιμάται ότι θα λάβουν το "δώρο Πάσχα" οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού. Πρόκειται για 1,1 εκατ. δικαιούχους που θα εισπράξουν συνολικά περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο!