Κοινωνία

08/03/2016 - 11:11

Εμπόριο ελπίδας στη Μυτιλήνη: «Ταρίφα» για Ειδομένη! (βίντεο)

Ο

πως κατήγγειλε πρόσφυγας στην κάμερα του Mega, τουριστικό πρακτορείο στη Λέσβο υπόσχεται στους ανθρώπους που φτάνουν στο νησί, ότι θα μεταβούν στα σύνορα, με αντάλλαγμα 50 ευρώ ανά άτομο.

 

Η γυναίκα που κατήγγειλε το γεγονός, παρέθεσε απόδειξη που δείχνει ότι πλήρωσε σε γραφείο της Μυτιλήνης 150 ευρώ για εκείνη και άλλους δύο ανθρώπους, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ειδόμενη. Το τουριστικό πρακτορείο της υποσχέθηκε ότι θα την περιμένει ένα άτομο στο λιμάνι του Πειραιά, για να την οδηγήσει μαζί με τα άλλα 2 μέλη της οικογένειας της στα σύνορα, κάτι που δεν συνέβη πότε.

Μάλιστα, η ίδια είπε στην κάμερα του καναλιού ότι έχει χάσει στη Συρία τον σύζυγο και τα τρία της παιδιά, ενώ διέθεσε και τα τελευταία της χρήματα για να μετακινηθεί στην Ειδομένη.

 

 

up date  o δημοσιογράφος Αχιλλέας Πεκλάρης συνάντησε το κ. Σαμιώτη 

Δείτε τι αναφέρει:

 

Έχει γίνει πολύς ντόρος για κάποια λαμόγια τουριστικούς πράκτορες, εδώ στη Μυτιλήνη, οι οποίοι, εκτός απο εισιτήρια για το πλοίο, πουλάνε στους ανυποψίαστους πρόσφυγες εισιτήρια για πούλμαν από Αθήνα προς Ειδομενη, τα οποία είναι φυσικα ανύπαρκτα. Πήγα και βρήκα τον κ. Σαμιώτη, που είναι ένας από τους πιο σοβαρούς ντόπιους τουριστικούς πράκτορες και τον ρώτησα τί συμβαίνει. Μου είπε πως πρόκειται για αετονύχηδες που έχουν έρθει από την Αθήνα για "αρπαχτή", τους ξέρουν με τα ονόματα και τις φωτογραφιες τους και τους έχουν καταγγείλει στις αρχές, γιατί εκμεταλλεύονται τον ανθρωπινο πόνο των προσφύγων. Αλλα οι αρχές δεν έχουν προλάβει (...) ακόμα να τους συλλάβουν.

 

Ακούστε τον κ. Σαμιώτη και μοιραστείτε το ελεύθερα κατά το δοκούν, μήπως και σταματήσει αυτό το αίσχος.

 

Έχει γίνει πολύς ντόρος για κάποια λαμόγια τουριστικούς πράκτορες, εδώ στη Μυτιλήνη, οι οποίοι, εκτός απο εισιτήρια για το πλοίο, πουλάνε στους ανυποψίαστους πρόσφυγες εισιτήρια για πούλμαν από Αθήνα προς Ειδομενη, τα οποία είναι φυσικα ανύπαρκτα.Πήγα και βρήκα τον κ. Σαμιώτη, που είναι ένας από τους πιο σοβαρούς ντόπιους τουριστικούς πράκτορες και τον ρώτησα τί συμβαίνει. Μου είπε πως πρόκειται για αετονύχηδες που έχουν έρθει από την Αθήνα για "αρπαχτή", τους ξέρουν με τα ονόματα και τις φωτογραφιες τους και τους έχουν καταγγείλει στις αρχές, γιατί εκμεταλλεύονται τον ανθρωπινο πόνο των προσφύγων. Αλλα οι αρχές δεν έχουν προλάβει (...) ακόμα να τους συλλάβουν.Ακούστε τον κ. Σαμιώτη και μοιραστείτε το ελεύθερα κατά το δοκούν, μήπως και σταματήσει αυτό το αίσχος.

Δημοσιεύτηκε από Achilles M. Peklaris στις Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

 

 

 

Το βίντεο του MEGA

 

Μοιράσου το άρθρο!