Κοινωνία

29/05/2012 - 13:09

Εννέα κουτάβια δηλητηριάστηκαν από ασυνείδητο στο Ίδρυμα Αγιάσου "Η Θεομήτωρ"

pan style="text-decoration:underline;">Εννέα κουτάβια δηλητηριάστηκαν μέσα στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων "H ΘΕΟΜΗΤΩΡ"

Το πρωί της Κυριακής, 27/5, οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «H ΘΕΟΜΗΤΩΡ» Αγιάσος Λέσβου αντίκρισαν ένα αποκρουστικό θέαμα: εννέα από τα 11 αδέσποτα κουτάβια τα οποία είχαν γεννηθεί πριν λίγους μήνες και έβρισκαν καταφύγιο και τροφή στις αυλές του Θεραπευτηρίου κείτονταν νεκρά. Δίπλα τους βρίσκονταν τα άδεια κεσεδάκια από γιαούρτι που προφανώς χρησιμοποιήθηκαν για να ταΐσουν το θάνατο σε αυτά τα αθώα πλάσματα.

Σήμερα το πρωί μέλη της Κιβωτού μετέβησαν στο ΘΕΟΜΗΤΩΡ, συνοδεία κτηνιάτρου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Λέσβου. Η κτηνίατρος συνέλλεξε υλικό για τις περαιτέρω αναλύσεις, ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου των κουταβιών. Ακολούθως κατατέθηκε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου.

Να σημειωθεί ότι στο ΘΕΟΜΗΤΩΡ φιλοξενούνται άτομα με κινητικές αναπηρίες, νοητική στέρηση, σύνδρομο Down, ενώ απαντώνται μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλες παθήσεις και προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο αδίστακτος δολοφόνος δε σκότωσε μόνο 9 αθώα ζώα: έβαλε και τη ζωή όλων αυτών των συνανθρώπων μας σε άμεσο κίνδυνο!  Τα μέλη της Κιβωτού τονίζουν ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, τη Διοίκηση του Κέντρου και την τοπική κοινωνία της Αγιάσου να βρεθεί ο ένοχος και να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.


Τα δύο κουτάβια που γλίτωσαν-αναζητούν σπίτι καθώς ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ!

Μοιράσου το άρθρο!