Κοινωνία

04/02/2015 - 07:15

Εορταστική ατμόσφαιρα στο Εν Χορώ

Σ

ε κλίμα χαράς και διασκέδασης ολοκληρώθηκε η εορτή που διοργάνωσε η Αθλητική και Πολιτιστική Δράση Μυτιλήνης Εν Χορώ (Ναυμάχου Αποστόλη 6) την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 με αφορμή το έθιμο της βασιλόπιτας.

Πλήθος κόσμου, μελών και επισκεπτών συγκεντρωνόταν από τις 6 το απόγευμα σε ένα γλέντι που κράτησε ως τις 12 το βράδυ. Αρχικά οι δάσκαλοι των παραδοσιακών ελληνικών χορών, της χορογραφίας ελληνικού κινηματογράφου (Κουρουλής Σωκράτης & Καραφασούλης Στέλιος), της γυμναστικής με τη μέθοδο πιλάτες (Σταθεροπούλου Λέλα) του τμήματος αυτοάμυνας (Τσότσου Ειρήνη & Ντερζιώτης Κωνσταντίνος), του χορού οριεντάλ και ζούμπα (Petya Dimitrova), μίλησαν ξεχωριστά για το έργο τους ενημερώνοντας τον κόσμο για τις δραστηριότητες και το αντικείμενό τους. Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, το μοίρασμα των κομματιών και η καθιερωμένη κλήρωση δώρων από τους χορηγούς: Παυλιδέλλη Ευστράτιο (υαλικά, είδη δώρων, πορσελάνες, φωτιστικά, είδη οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού), Οικονόμου Έφη (είδη προικός), κατάστημα You Μυτιλήνης (Θεοδοσίου και Ευστρατιάδης), Βαριάμης Tours (γραφείο γενικού τουρισμού), Φώτα Γεώργιο (ψυκτικές υπηρεσίες).

Στη συνέχεια της βραδιάς ακολούθησε πρακτική επίδειξη του έργου που επιτελεί το κάθε τμήμα. Το τμήμα Chap Koon Do παρουσίασε βασική τεχνική χεριών, ανάλυση αυτής από τους δασκάλους, τεχνικές αυτοάμυνας σε πιασίματα με έναν αντίπαλο και με δύο αντιπάλους, χτυπήματα στο σώμα, παρουσίαση αόπλων φορμών της ύλης του Chap Koon Do και επί πλέον φόρμες, τεχνικές αυτοάμυνας απέναντι σε μαχαίρι, τεχνικές αυτοάμυνας σε γροθιά, αναπνευστικές φόρμες και τέλος μάχη.

Τη σκυτάλη πήρε η δασκάλα των ανατολίτικων χορών, Petya Dimitrova, η οποία χόρεψε oriental και ξεσήκωσε παιδιά και γονείς. Ακολούθησε επίδειξη παραδοσιακών χορών και χορογραφίας από τα παιδικά τμήματα του Εν Χορώ και ζωντανή μουσική από τους φίλους του συλλόγου Σπετσιώτη Γεώργιο (κιθάρα) και Κατώγια Γεώργιο (μπουζούκι).

Οι επισκέπτες συζητούσαν, έφαγαν, ήπιαν και γνωρίστηκαν μεταξύ τους. Η βραδιά ευνόησε τη διεξαγωγή συζητήσεων με τους δασκάλους των δραστηριοτήτων, οι οποίοι ήταν διαθέσιμοι όταν δεν χόρευαν! Τα παιδιά έπαιξαν ξέγνοιαστα, χόρεψαν και γέμισαν το χώρο με χαμόγελα.

Καινούριος κόσμος επισκέφθηκε τη σχολή και είδε από κοντά το έργο που επιτελείται. Στο Εν Χορώ προσπαθούμε ομαδικά να εργαστούμε και να προσφέρουμε στον κάθε φίλο του συλλόγου, αυτό που γνωρίζουμε, με τον καλλίτερο τρόπο, γι' αυτό και η σχολή είναι πολύ προσιτή σε όλους.

Μοιράσου το άρθρο!

geotee