Κοινωνία

16/09/2013 - 05:26

Εργατική Λέσχη: δράσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των επκαιδευτικών

trong>Δράσεις Αλληλεγγύης στον  αγώνα διαρκείας των εκπαιδευτικών και των  εργαζομένων σε πανεπιστήμια και ασφαλιστικά ταμεία

Οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  ξεκινούν έναν απεργιακό αγώνα την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη μαζί με τους διοικητικούς εργαζομένους στα πανεπιστήμια, τους υπαλλήλους του ΙΚΑ του ΟΑΕΔ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, ενάντια στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα.

Από την Τρίτη τον αγώνα κλιμακώνουν με απεργία γιατροί και εργαζόμενοι στην χώρο της Υγείας ενώ  την Τέταρτη και την Πέμπτη θα απεργήσει ολόκληρος ο δημόσιος τομέας, αντιδρώντας στην βάρβαρη πολιτική απολύσεων και φτωχοποίησης μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας.

 Τον αγώνα αυτόν πρέπει  να αγκαλιάσουν και πλαισιώσουν  οι εργαζόμενοι αλλά και ολόκληρη η  ελληνική κοινωνία που πλήττεται  από μια άγρια και πρωτοφανής επίθεση και να αποτελέσει  μια συλλογική απάντηση αντίστασης.

Η Εργατική λέσχη Λέσβου  εκφράζοντας στην πράξη  την αλληλεγγύη στον αγώνα αυτό ενημερώνει ότι από την Δευτέρα η Λέσχη θα είναι ανοιχτή για τους απεργούς με δωρεάν φαγητό, μεζέδες και ποτό και διάθεση του χώρου της λέσχης για οργάνωση των αγώνων, συντονισμό, επικοινωνία. Επίσης υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης τροφίμων για τους απεργούς και ενημερώνει οποιονδήποτε  θέλει να βοηθήσει τον αγώνα ότι μπορεί να συνεισφέρει σε τρόφιμα και ποτά τα οποία μπορούν έπειτα να διατεθούν στους απεργούς.

Την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη θα διοργανωθεί απεργιακό γλέντι με ζωντανή μουσική

 

  • Όλοι στο συλλαλητήριο στα Κεντρικά Λύκεια Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 12:00
  • Αλληλεγγύη στον αγώνα διαρκείας των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζόμενων
  • Καμιά διαθεσιμότητα- απόλυση να μην περάσει

Μοιράσου το άρθρο!