Κοινωνία

06/07/2021 - 17:33

Ερμού Μυτιλήνης... επικίνδυνος αυτοκινητόδρομος το γνωστό "πεζοδρόμιο"....

γράφει ο Πάνος Πίτσιος

Ξανά στο προσκήνιο για .... χιλιοστή φορά την τελευταία επταετία, μέσω του τύπου αλλά και του διαδικτύου, της τριτοκοσμικής κατάστασης που επικρατεί στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης, το γνωστό "πεζόδρομο" της Ερμού !!!

 

Δεν είχα κανένα σκοπό να ξανασχοληθώ με το θέμα, αφού πλέον είναι άνευ αξίας, για μένα. Αλλά επειδή τίθενται διάφορα ερωτήματα, του τύπου "ποιος φταίει γι' αυτό το χάλι ??? " ή "γιατί εξακολουθεί να υπάρχει αυτή η εικόνα της καταστρατήγησης του πεζοδρόμου ???", κ.ο.κ., σημειώνω ειδικά για τους ξένους, που θα επισκεφθούν την πόλη μας (λέμε και κανένα αστείο !!!) και οι οποίοι λειτουργούν βάσει της ισχύουσας σήμανσης:

 

Η Ερμού, βάσει των σχετικών αποφάσεων του Δήμου Λέσβου (από το 2015) και βάσει της σχετικής σήμανσης που υπάρχει σε όλα τα σημεία εισόδων της (από το 2015 μέχρι και σήμερα), είναι πεζόδρομος 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, πλην τριών σημείων της, στα οποία επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων (από την Αγίου Θεράποντος μέχρι τα κεντρικά λύκεια, από την Επάνω Σκάλα μέχρι το Γενί Τζαμί και από την τομή Μητροπόλεως με Ερμού μέχρι την Περγάμου).

 

Φυσικά, παρά την ύπαρξη της σχετικής σήμανσης του Κ.Ο.Κ., τίποτα απ' όλα αυτά δεν ισχύει στην πραγματικότητα, αφού επικρατεί πλήρης καταστρατήγηση της νομιμότητας, με την Ερμού να αποτελεί έναν κανονικότατο αυτοκινητόδρομο, στον οποίο τα οχήματα διέρχονται ανεξέλεγκτα και απροκάλυπτα, πολλές φορές δε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρότατο κίνδυνο ατυχημάτων, ανά πάσα στιγμή.

 

Προσοχή λοιπόν, προς όλους τους πεζούς: "Τα μάτια σας ορθάνοιχτα" !!!!

Μοιράσου το άρθρο!