Κοινωνία

31/10/2023 - 18:34

Εθελοντική αιμοδοσία από την ΚΝΕ στο Βοστάνειο Νοσοκομείο την Τετάρτη 1/11

Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες του νησιού να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει την Τετάρτη 1/11, στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Η δράση αυτή έρχεται σαν συνέχεια της πρωτοβουλίας που πήραν οι οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία που υπόκεινται σε εγκληματική για την υγεία τους υπομετάγγιση αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες μονάδες αίματος.

Οι νέοι που ζούμε, σπουδάζουμε και εργαζόμαστε στο νησί, ζούμε καθημερινά τις συνέπειες από την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας. Όπως το ότι δεν υπάρχει αρκετό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας. Αλλά και από τις μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό, αναλώσιμα, αλλά και σε αίμα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς, ειδικά τους χρόνια πάσχοντες που χρειάζονται μεταγγίσεις. 

Αυτή η κατάσταση έχει ένοχο και αυτός είναι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υποβαθμίζοντας τη δημόσια υγεία, βάζοντας τα κέρδη, πάνω από την προστασία της ζωής μας.

Θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους, μεταφέροντας στους ασθενείς και στους συγγενείς τους την «ατομική ευθύνη», την αγωνία να εξασφαλίζουν το αναγκαίο αίμα για τη ζωή και την υγεία τους! Η πραγματικότητα είναι ότι η εθελοντική αιμοδοσία, η διάθεση για προσφορά του λαού μας, προσκρούει στην έλλειψη σχεδιασμένης, συστηματικής προβολής με ευθύνη του κράτους, της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας ιδιαίτερα στους νέους, στην έλλειψη των αναγκαίων δημόσιων υποδομών, με επαρκή στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό για να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια της χώρας μας σε αίμα. 

Αυτές τις μέρες, τα σωματεία, οι κάτοικοι και οι φορείς των νησιών του Αιγαίου ξεσηκώνονται για να μη θρηνήσουμε άλλες ζωές εξαιτίας της κατάστασης στην υγεία. Σε αυτά τα πλαίσια, η οργάνωση μας εκφράζει την συμπαράσταση της στο υγειονομικό προσωπικό, για τις τεράστιες προσπάθειες που κάνουν στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας για να προστατεύσουν τις ζωές μας.

Αλλά ταυτόχρονα δείχνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους ασθενείς και ιδιαίτερα στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, ανταποκρινόμενοι στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε αίμα.

Η αιμοδοσία θα γίνεται στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, από τις 9:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00.

Μοιράσου το άρθρο!