Κοινωνία

06/12/2013 - 14:09

Εθελοντική αιμοδοσία στην Αγιάσο

ign="center">ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΕΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟ

Δυναμικά ξεκινά και στην Αγιάσο μια πιο συντονισμένη προσπάθεια για την Εθελοντική Αιμοδοσία. Σε συνάντηση που έγινε στο φιλόξενο χώρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου δημιουργήθηκε ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ από εικοσαμελή ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου προχωρούν:

  • Την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 8 – 12 π.μ., στην εξέταση αιματοκρίτη στο Ιατρείο Αγιάσου για νέους Εθελοντές Αιμοδότες.
  • Την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 10:30 π.μ. – 15:30 μ.μ., στη διοργάνωση ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ στο Φουαγιέ του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

*                Με την κοινωνική αυτή πρωτοβουλία θα λειτουργήσει και στην Αγιάσο   Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών, όπως σε όλες τις άλλες κωμοπόλεις  και χωριά της Λέσβου. Όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί. Επομένως στα ψυγεία του Νοσοκομείου πρέπει πάντα να υπάρχουν  ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη.

*   Όσοι προσφέρουμε αίμα μόνο για συγγενείς ή φίλους δεν έχουμε αργότερα δικαίωμα να το ζητήσουμε για μας ή το περιβάλλον μας, ενώ αν ανήκουμε σε ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ μπορούμε να το ζητήσουμε. Αχρείαστο να είναι, αλλά επειδή δυστυχώς συμβαίνει να χρειάζεται, ας προνοήσουμε. Ας προσφέρουμε στο συγγενή, στο φίλο, στο συνάνθρωπο ζωή και ελπίδα.

*                Οι Εθελοντές Αιμοδότες δικαιούνται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σχετικές με την αιμοδοσία, ώστε να προστατεύεται η υγεία τους. Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρώνονται θα δίνονται από 3 διαθέτες της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Αγιάσου, ύστερα από εντολή των ίδιων των Εθελοντών Αιμοδοτών, αυστηρά βάσει γραπτού Κανονισμού που θα εγκρίνουν οι ίδιοι οι Εθελοντές Αιμοδότες κατά την πρώτη Αιμοδοσία. Ακόμα όσοι θέλουν οποιαδήποτε ενημέρωση για την Εθελοντική Αιμοδοσία μπορούν να τηλεφωνήσουν στο Σταθμό Αιμοδοσίας (κ. Βασίλη Μακαρώνη, τηλ. 2251351234).

*     Όσοι συγχωριανοί και συγχωριανές θέλουν να προεγγραφούν, ας δώσουν τα τηλεφωνά τους (κατά προτίμηση τα κινητά) στους Συντονιστές που είναι οι: Αργύρας Γιάννης, Κοτσώνης Βασίλης, Κουτσκουδής Παναγιώτης, Ρουγκέλλη Διαμάντω, Σκλεπάρης  Δημοσθένης, Τσουκαρέλλη Χρυσώ και Χατζηγιάννης Τάσος.

Η  ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΓΙΑΣΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!