Κοινωνία

15/10/2013 - 16:14

Εβδομάδα δωρεάν ελέγχου δυσλιπιδαιμίας 21-25 Οκτωβρίου

Εβδομάδα δωρεάν ελέγχου δυσλιπιδαιμίας 21-25 Οκτωβρίου

yle="text-align: justify;">Από την Αντιδημαρχία και τον Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου»  ανακοινώνεται ότι:

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Λέσβου είναι μέλος του Δικτύου Υγειών Πόλεων. Ως εκ τούτου παρέχεται η δυνατότητα στους Δημότες του Δήμου Λέσβου  που είναι άνεργοι, άποροι ή ανασφάλιστοι άνω των 30 ετών, να συμμετάσχουν  στην Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου Δυσλιπιδαιμίας.
Η Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου Δυσλιπιδαιμίας, διοργανώνεται απο το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Ιατρικών Εργαστηρίων IATRICA, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Υποστηρικτής της καμπάνιας είναι τα πιστοποιημένα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του Δικτύου IATRICA, ενώ παρέχεται και διατροφολογική υποστήριξη από τη Nutrimed.
Στόχος της καμπάνιας αυτής είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον κίνδυνο για την υγεία τους που αντιπροσωπεύουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους καθώς και ο ΔΩΡΕΑΝ έλεγχος μέσω αιματολογικής εξέτασης. Ο δωρεάν δυσλιπιδαιμικός έλεγχος περιλαμβάνει την μέτρηση στο αίμα της ολικής χοληστερόλης, της HDL χοληστερόλης, της LDL χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων καθώς και του αθηρωματικού δείκτη και θα πραγματοποιηθεί από συμβεβλημένο μικροβιολογικό εργαστήριο της πόλης μας .

Όσοι από τους συνδημότες μας θέλουν να συμμετάσχουν, μπορούν να το δηλώνουν στα τηλέφωνα του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου μας, 22510-27501 και 43183 (εσωτερ. 2), στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό κυρία Όλγα Χατζηλάμπρου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωστοποιήσουν το ΑΜΚΑ τους καθώς επίσης και να προσκομίσουν στο Κοινωνικό Ιατρείο (Αγίας Ειρήνης 10),  τα εξής δικαιολογητικά:  

•         Υπεύθυνη δήλωση περί μη ύπαρξης Κοινωνικού Ασφαλιστικού Ταμείου ή ιδιωτικής ασφάλισης υγείας
•         Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας) και
•         Κάρτα ανεργίας άνω των 12 μηνών ή τελευταία ασφαλιστική ενημερότητα με ημερομηνία ισχύος που έχει παρέλθει.


Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουν από το Δίκτυο Iatrica με όλους τους ενδιαφερόμενους για να οριστούν  τα ραντεβού τους.
 

Μοιράσου το άρθρο!