Κοινωνία

12/02/2020 - 12:55

Φτάνει πια - Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου - Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών

Στις 10 το πρωί

13 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!

(Βασιλίσσης Σοφίας 15 Σύνταγμα).

ΚΟΙΝΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

 

Καμία δομή στα νησιά μας!...

Με νέο ΦΕΚ της 11ης Φεβρουαρίου, προσδιορίζεται ακριβώς στη θέση ΚΑΡΑΒΑ, η επίταξη έκτασης 260 στρεμμάτων!

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες και Αδελφότητες των νησιών, σε επικοινωνία με τους συλλόγους της Αττικής και τις αυτοδιοικητικές Αρχές των νησιών καλεί εκ νέου τους πάντες, στη συγκέντρωση μπροστά από το υπ. Εσωτερικών (Βασιλίσσης Σοφίας 15 Σύνταγμα), την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στις 10.00 το πρωί.

Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΟΛΣΑ, συναντήθηκε χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον Β' αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Λέσβου Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και στη συνέχεια με τη βουλευτή του ΚΚΕ, κα Μαρία Κομνηνάκα. Η συνάντηση και με τον Κ. Γιάννη Μπουρνού, δεν κατέστη εφικτή λόγω μιας εποχικής ασθένειας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Λέσβου. Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για τις παραπάνω συναντήσεις, στις οποίες η ΟΛΣΑ, διατύπωσε τις γνωστές της θέσεις, περί μη δημιουργίας νέας δομής στη Λέσβο και στα άλλα νησιά, με παράλληλο απεγκλωβισμό-αποσυμφόρηση των υπαρχουσών, με σκοπό το κλείσιμό τους.

 

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Εκτάκτως και μετά τις εξελίξεις με την επίταξη εκτάσεων στα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος για τη δημιουργία κλειστών δομών, το Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματοποίησε σήμερα συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στην οποία έκαναν παρεμβάσεις και οι Δήμαρχοι των νησιών.

Η πρόταση του περιφερειάρχη η οποία και υπερψηφίστηκε ήταν η επικαιροποίηση του ψηφίσματος της 22ας Ιανουαρίου (των κινητοποιήσεων) και η πρόσθεση των παρακάτω σημείων:

1) ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.

2) Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.

3) Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

4) Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΌΡΓΑΝΑ.

5) ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΈΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ.

6) ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΟΔΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 15 ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΘΗΝΑ).

 

ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Σχετικά με το μείζον θέμα της επίταξης περιοχής στην τοποθεσία «Καράβα», το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δυτικής Λέσβου στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να κληθεί ο Υπουργός Μετανάστευσης να παραστεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, να προσφύγει ο δήμος στα διοικητικά δικαστήρια και στο ΣΤΕ κατά της απόφασης επίταξης της περιοχής κοντά στην «Καράβα», να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο Πολύκεντρο Μανταμάδου σήμερα Τετάρτη (12/2) στις 7 το απόγευμα και να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης της επίμαχης περιοχής και επιτροπή αγώνα.

 

Υγειονομικός κίνδυνος

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζητά την άμεση απομάκρυνση από την Μόρια των οικογενειών και των ασθενών καθώς υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την κυβέρνηση να επιταχύνει την εφαρμογή των σχεδίων της για την μετακίνηση χιλιάδων αιτούντων άσυλο από τα νησιά προς την ενδοχώρα» και ο λόγος είναι με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εξαπλωθούν ασθένειες ακόμα και ως πανδημία!

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ!

ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ 

ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ - ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.Λ.Σ.Α.)

Μοιράσου το άρθρο!