Κοινωνία

07/07/2011 - 16:59

Γεύμα σε Απόδημους Μυτιληνιούς Αυστραλίας

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα προς τιμή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας Νέας Νότιας Ουαλίας (Sydney) Αυστραλίας, τα οποία παρευρίσκονται στο νησί μας. Στο γεύμα παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας Νέας Νότιας Ουαλίας (Sydney) Αυστραλίας Σταύρος Κρητικός, ο Γραμματέας Βασίλης Μπεμπεδέλλης, τα μέλη Ελένη Κουρουλή και Θέμης Χατζηνικολάου, καθώς και η Πρόεδρος Βίκυ Κρητικού και τα μέλη Ελένη Παπαχατζή και Ευστρατία Μπεμπεδέλλη-Μαματζή του Γυναικείου Τμήματος της Μυτιληναϊκής αυτής Αδελφότητας.

Κατά τη συνεστίαση συζητήθηκαν ζητήματα καλύτερης συνεργασίας των αποδήμων της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας με τον Δήμο μας σε θέματα πολιτισμού, δυνατότητας προωθήσεως λεσβιακών προϊόντων, φιλοξενίας των παιδιών στις κατασκηνώσεις του τέως ΠΙΚΠΑ, που πλέον περιήλθαν στο Δήμο, επενδύσεων και άλλα συναφή.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας Νέας Νότιας Ουαλίας (Sydney) Αυστραλίας Σταύρος Κρητικός μετέφερε τον χαιρετισμό των μελών της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνεισφορά του στο παρελθόν με τις ιδιότητες του τότε ως Βουλευτή και ως Νομάρχη, ο οποίος τρεις φορές είχε επισκεφθεί τους ομογενείς μας στην Αυστραλία, καθώς και για τη διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου Αποδήμων Λέσβου που πραγματοποίησε ως Νομάρχης το 2000 στη Μυτιλήνη, στο οποίο παρέστησαν ως σύνεδροι εξουσιοδοτημένα μέλη του ομογενειακού αυτού Συλλόγου.

Ανταπατώντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας για τα καλά τους λόγια προς το πρόσωπό του και τόνισε ότι σε έμπρακτη υλοποίηση του ενδιαφέροντός του προσωπικά και ως επικεφαλής της νέας Δημοτικής Αρχής όρισε Αντιδήμαρχο Αποδήμων Λεσβίων και ενημέρωσε ότι στον συντασσόμενο τις μέρες αυτές οργανισμό του Δήμου Λέσβου, σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες του, διαλαμβάνεται πρόνοια θεσμοθέτησης για πρώτη φορά Διεύθυνσης ή Τμήματος Αποδήμων Λεσβίων. Ο κ. Βουνάτσος ενημέρωσε, επίσης, ότι το 2012, οπότε θα εορταστεί πανηγυρικά η εκατονταετηρίδα της απελευθέρωσης του νησιού από τον Τουρκικό ζυγό, σχεδιάζεται και η πραγματοποίηση του 4ου Συνεδρίου Αποδήμων Λεσβίων στο νησί μας και η συμμετοχή των απανταχού του κόσμου συμπατριωτών μας, όπως αυτή εκφράζονται από τα Διοικητικά Συμβούλια των αντίστοιχων ομογενειακών οργανώσεών τους.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λέσβου υποσχέθηκε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς τους Συλλόγους των Ομογενών μας όπου γης στο μέτρο των δυνατοτήτων της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, κυρίως για τη διατήρηση του τοπικού μας πολιτισμού προς τις νεότερες γενιές των συμπατριωτών μας του εξωτερικού.

Μοιράσου το άρθρο!