Κοινωνία

20/03/2024 - 10:59

Γιάννης Ζαφειρίου για τις αυξήσεις από την ΔΕΥΑΛ: βάζετε το λιθαράκι σας στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου

 

Στην συνεδρίαση της Τρίτης 19 Μάρτη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, όπου συζητήθηκε η αύξηση στους λογαριασμούς στα τιμολόγια του νερού, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Ζαφειρίου.

Ο Γιάννης Ζαφειρίου κατά την τοποθέτηση του είπε:

«Εκ μέρους της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και των Σωματείων, εκφράζουμε την αντίθεση μας στις νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού.

Ενώ η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα, με τα νοικοκυριά να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, να μην μπορούν να πληρώσουν το πανάκριβο ρεύμα, καλούνται να πληρώνουν για να έχουν την υγεία τους με τα απογευματινά ραντεβού στο Νοσοκομείο, καλούνται να πληρώνουν ακόμη πιο ακριβά τα φάρμακα μετά και τις νέες αυξήσεις, με τους πλειστηριασμούς να χτυπάνε την πόρτα δεκάδων συμπολιτών μας, οι δύο (2) Δημοτικές Αρχές αποφασίσατε να σφίξετε και άλλο το ζωνάρι.

Σε μία περίοδο, με την ανεργία να έχει χτυπήσει κόκκινο, με τους μισθούς και τις συντάξεις να μένουν στάσιμες, με τους αγρότες να έχουν πληγεί οικονομικά από την φετινή ακαρπία, οι κατά τα άλλα ανεξάρτητες και αδέσμευτες Δημοτικές Αρχές, βάζετε το λιθαράκι σας στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού.

Για εμάς το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε να «κοπεί» σε κανένα νοικοκυριό που δεν θα μπορεί να το πληρώσει, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για τις διακοπές που γίνονται στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο ξεσπίτωμα οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια τους.

Το «δεν πάει άλλο» που φώναξαν χιλιάδες λαού στην μεγαλειώδη απεργία στις 28 Φλεβάρη θα ακουστεί ξανά και πιο δυνατά στην απεργία στις 17 Απρίλη».

Μοιράσου το άρθρο!

geotee