Κοινωνία

21/02/2023 - 09:57

Γιορτή Ούζου από την Παλλεσβιακή Ένωση της Μελβούρνης και Βικτώριας

Η Γιορτή του Ούζου «μυεί» τους επισκέπτες της Μελβούρνης σε αρώματα και γεύσεις από τη Μυτιλήνη Με χορούς, μουσική και το ούζο να ρέει…άφθονο η Γιορτή του Ούζου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη Μελβούρνη, από την Παλλεσβιακή Ένωση της Μελβούρνης και Βικτώριας

Η Παλλεσβιακή Ένωση της Μελβούρνης και Βικτώριας καλεί όσους επιθυμούν να γιορτάσουν με χορούς, μουσική, και το ούζο να ρέει…άφθονο , στην καθιερωμένη Γιορτή του Ούζου, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος την Κυριακή στις 5 Μαρτίου στην οδό 26 Waldheim στο προάστιο του Bayswater.

Ο Ιωάννης Καρανικόλας, πρόεδρος της Παλεσβιακής Ένωσης της Μελβούρνης και Βικτώριας, μιλά στον «Νέο Κόσμο» για μια παράδοση μέσω της οποίας «αναβιώνουμε τα έθιμα του νησιού μας» , ενώ ταυτόχρονα δηλώνει πως αυτό που φαίνεται να ευχαριστεί τους επισκέπτες της γιορτής, είναι το γεγονός ότι « ανταμώνουν με παρέες , απολαμβάνοντας το ουζάκι τους κάτω από τα δέντρα».

Για όσους έχουν όρεξη να γλεντήσουν υπό μυτιληνιούς ρυθμούς, ο Στάθης Φουρναράκης έρχεται να συνοδεύσει τη ζωντανή ορχήστρα με τα πλήκτρα και τη φωνή του, μαζί με τη Δούκισσα Φιλίππου και το Γιώργος Μαλλιάρο στο τραγούδι, καθώς «σηκώνεται ο κόσμος όταν … πιεί και λίγο ουζάκι», σχολιάζει ο κ. Καρανικόλας.

Ειδικοί χώροι διαμορφωμένοι για παιδιά πρόκειται να φιλοξενήσουν τους μικρούς επισκέπτες, όσο οι γονείς τους απολαμβάνουν την εορταστική ατμόσφαιρα που θα προσφέρουν τα έθιμα της Μυτιλήνης, από τις 11πμ έως τις 6μμ.

Παρά το γεγονός ότι «η νεολαία δε συμμετέχει πλέον στα συμβούλια», κάτι το οποίο φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους συλλόγους της παροικίας, ο πρόεδρος της Παλεσβιακής Ένωσης, δήλωσε πως έχει παρατηρηθεί μεγάλη προσέλευση νέων ειδικά σε αυτό το φεστιβάλ ούζου, καθώς εκτιμά πως σε προηγούμενες γιορτές ,προ πανδημίας, «1.500 από τους 2.000 ήταν νέοι».

Ωστόσο εναποθέτει την ελπίδα του στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των νέων μέσα από τέτοιου είδους οργανώσεις λέγοντας πως επιθυμεί «να αποκτήσουν μία εμπειρία» η οποία θα τους παρακινήσει.

Παρότι η δουλειά που απαιτείται για τη διεκπεραίωση μίας τέτοιας διοργάνωσης είναι μεγάλη, ο κ. Καρανικόλας, παραδέχεται πως «όταν στο τέλος πάνε όλα καλά, νιώθουμε ιδιαίτερη ευχαρίστηση».

Η είσοδος κοστίζει 25 δολάρια, και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται δωρεάν ούζο με ένα ποτηράκι, ενώ για παιδιά κάτω των 18 η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

https://neoskosmos.com/

Μοιράσου το άρθρο!