Κοινωνία

30/05/2023 - 06:21

«Γ’τονιό στην Καραντώνη»- Ξαναζωντάνεψαν οι γειτονιές της Μυτιλήνης

Τέσσερις χώροι πολιτισμού ξαναζωντάνεψαν τις γειτονιές της Μυτιλήνης, μέσα από εκδηλώσεις που διοργάνωσαν χθες και συγκεκριμένα το «Γ’τονιό στην Καραντώνη», στο μικρό πλακόστρωτο δρομάκι, που εδώ και κάποια χρόνια λειτουργούν το «Artοποιώ», το «Πολύτροπον», το «Σφομύλι» και η «tortuguita».

«Η γειτονιά είναι δρόμος. Είναι σπίτια, φάτσες, μυρωδιές, ήχοι και χρώματα. Είναι καλημέρες, στραβομουτσουνιάσματα, χαμόγελα, ψίθυροι πίσω απ’ τις γρίλιες αλλά κυρίως είναι το “δίπλα είμαι αν με θες”. Η γειτονιά δεν είναι δρόμος. Η γειτονιά είναι αίσθηση. Και την έχουμε ξεχάσει. Ο δρόμος δεν έχει πια χώμα κι εμείς έχουμε οθόνες στα πρόσωπα. Τα παιδιά παίζουν με κουμπάκια και όχι με μπάλες, λάστιχα και τρεχάλα. Το “έλα, φτιάχνω καφέ” έχει γίνει “να κανονίσουμε να τα πούμε” που ποτέ δεν γίνεται. Μας λείπει η “γειτονιά” και γι’ αυτό την ξαναθυμηθήκαμε και την ξαναζωντανέψαμε» τόνισαν οι διοργανωτές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να γράψουν, να ζωγραφίσουν και να βιβλιοδετήσουν ένα παραμύθι, δημιούργησαν ένα κόσμημα, έπαιξαν λάστιχο ή κουτσό, μοιράστηκαν ένα μικρό κέρασμα, άκουσαν μουσική και να έζησαν με όλες τις αισθήσεις τους τη χαρά της συνεύρεσης, όπως παλιά, στη γειτονιά.

Τα κεράσματα ήταν ευγενική χορηγία των:  Ηφαίστειο Ανεμώτιας Κοιν. Σ. Επ., Elaitis Catering και Ούζο Βαρβαγιάννη.

 

Δείτε βίντεο:

Αναστασία Σπυριδάκη/ ertnews.gr

Μοιράσου το άρθρο!