Κοινωνία

21/05/2013 - 05:30

H «Συνύπαρξη» στις εργασίες καθαρισμού στις κατασκηνώσεις Νεάπολης

H  «Συνύπαρξη» στις εργασίες καθαρισμού στις κατασκηνώσεις Νεάπολης

Μέλη της «Συνύπαρξης» συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του δικτύου αλληλεγγύης «ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» πήραν μέρος το περασμένο Σάββατο(18.5.13) στον καθαρισμό του χώρου των κατασκηνώσεων Νεάπολης Μυτιλήνης (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Στην όλη προσπάθεια πήραν μέρος πολλοί εθελοντές απ’ τις οργανώσεις που συγκροτούν το δίκτυο «ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» καθώς και 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που βρίσκονται στη Λέσβο, παρακολουθώντας το Summer School,  υπό την καθοδήγηση του Prοf. Brendan Mullan και της Σοφίας Κουφοπούλου.

Τις εργασίες καθαρισμού είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν και να συνομιλήσουν με τους εθελοντές Ιάπωνες δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο νησί για ρεπορτάζ σε θέματα Μετανάστευσης.

Οι εθελοντές καθάρισαν τα ξύλινα σπιτάκια των κατασκηνώσεων και τον περιβάλλοντα χώρο και συγκέντρωσαν όλα τα κλινοσκεπάσματα που είχαν χρησιμοποιηθεί  απ’ τους φιλοξενούμενους εκεί μετανάστες στις δύο περιόδους (Δεκ. 2012 και Μαρτ – Απρ. 2013), τα οποία θα φροντίσουν να πλυθούν για μελλοντική χρήση. 

Σε δεύτερο στάδιο οι εθελοντές θα ασχοληθούν με την τακτοποίηση του ιματισμού που προσέφεραν οι πολίτες της Λέσβου για τους Μετανάστες. Απομένει η εκδήλωση ενδιαφέροντος απ’ τον Δήμο Λέσβου (όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος) ώστε να επισκευαστούν οι εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης (ηλεκτρικά, βόθρος κ.α.) για να είναι ο χώρος έτοιμος για χρήση κατασκηνωτών ή μεταναστών αν στο μέλλον χρειασθεί.

Μοιράσου το άρθρο!