Κοινωνία

07/01/2016 - 18:55

Χειμερινές προσκοπικές δράσεις στη Λέσβο

Χειμερινές εκδρομές για τους Προσκόπους και δράσεις για τους Ανιχνευτές είχαν οι πρώτες μέρες της καινούργιας χρονιάς.

Αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες οι Ναυτοπρόσκοποι μέλη της Ομάδας του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης πραγματοποίησαν τριήμερη εκδρομή στο Μόλυβο το τριήμερο 3 με 5 Ιανουαρίου. Με βάση τους τους φιλόξενους χώρους του Νηπιαγωγείου του χωριού γνώρισν το μοναδικό οικισμό, περπάτησαν και έπαιξαν στα σοκάκια του. Αλλά και με τη μοναδική μέθοδο της Προσκοπικής τεχνικής έμαθαν παίζοντας.

Οι Ανιχνευτές πάλι από τι; 2 έως τι; 6 Ιανουαρίου στην περιοχή της Μήθυμνας από την Πέτρα και το Μόλυβο μέχρι τα όρια της Συκαμιάς έστησαν μια γέφυρα φιλίας. Περπάτησαν και γνώρισαν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής ενώ συνάντησαν διάφορες μορφές της προσφυγιάς, παλιότερες και σύγχρονες. Από τον Ηλία Βενέζη στον ανώνυμο τάφο του στο κοιμητήριο της Μήθυμνας μέχρι το μεγάλο σύγχρονο καταυλισμό προσφύγων της οργάνωσης IRC (International Rescue Committee) στο δρόμο προς τη Σκάλα Συκαμνιάς. Εκεί ξεναγήθηκαν από τη Διευθύντρια του κέντρου ενώ συζήτησαν μαζί της για τις δυνατότητες του καταυλισμού.

Η Μεγάλη Χειμερινή Δράση των Ανιχνευτών της Μυτιλήνης μελών του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μυτιλήνης και του 3ου Συστήματοςε ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης ολοκληρώθηκε την Τετάρτη ανήμερα των Φώτων με τον αγιασμό των υδάτων σο λιμανάκι του Μολύβου.

Μοιράσου το άρθρο!