Κοινωνία

14/12/2020 - 13:17

Χριστούγεννα με απαγόρευση κυκλοφορίας και ρεβεγιόν με 9 άτομα - Ανοίγουν οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών

Ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Από την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, ανοίγουν οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως τα φαινόμενα μαύρης εργασίας και καταστρατήγησης των μέτρων στον χώρο είναι εκτεταμένα, όπως φάνηκε το Σαββατοκύριακο από τα social media. 

 

Άρα, τόνισε, είναι προτιμότερο να λειτουργήσουν με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα, παρά ανεξέλεγκτα κατ΄οίκον. 

Οι ΚΑΔ στους οποίους θα επιτραπεί η λειτουργία από αύριο θα γίνουν γνωστοί εντός της ημέρας από το υπουργειό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημέρωσε ακόμη. 

«Από αύριο το πρωί, τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον. Αναλυτικά στοιχεία για τους σχετικούς ΚΑΔ θα περιγράφουν με δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αργότερα σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύσταση για τις γιορτές

«Για την Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους αυτές οι γιορτές να είναι αφορμή για συγχρωτισμό».

Δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων από εννέα ατόμων, προερχομένων από δύο οικογένειες, επεσήμανε ο ίδιος, ενώ επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Το ωράριο παραμένει 22:00 με 05:00.

Εκκλησίες

Εντός ημέρας θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το ζήτημα των εκκλησίων, ενημέρωσε.  

Επέκταση των μέτρων στήριξης 

Παραμένουν σε ισχύ και για τον μήνα Δεκέμβριο τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ακόμη και όσων λειτουργούν μέσω click away. Οι εν λόγω επιχειρήσεις μπορούν: 

  • Να θέσουν εργαζόμενους σε προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας
  • Να έχουν μείωση ενοικίου 40%
  • Να έχουν αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων
  • Να συμμετέχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο
  • Να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Εμβόλιο

Εν συνεχεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως συνεχίζονται οι «προετοιμασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ώρα του εμβολιασμού. Για το σκοπό αυτό ο κ. Μητσοτάκης είχε το Σάββατο ευρεία σύσκεψη με την ηγεσία των εμπλεκόμενων Υπουργείων και και υπηρεσιακούς παράγοντες».  

 

Εξετάστηκαν όπως είπε, η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, η εξιδείκευση του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εξεταστικά κέντρα. Θα χρησιμοποιηθεί, συμπλήρωσε, η άυλη συνταγογράφιση και θα θα δημιουργηθεί η πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Παράλληλα, θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία της χώρας - για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το ίντερνετ - που είναι πάνω από 10.000 και ενδεχομένως και τα ΚΕΠ.

Μοιράσου το άρθρο!