Κοινωνία

28/03/2023 - 17:00

Η Αγιάσος τιμά τους νεκρούς της - Τρίτη 28 Μαρτίου - Το Μπλόκο των Γερμανών κατακτητών στην Αγιάσο

Το Παράρτημα Λέσβου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά τους νεκρούς του μπλόκου των Γερμανών κατακτητών στην Αγιάσο (28/3/1944) και την Αντίσταση του Αγιασώτικου λαού κατά του φασισμού-ναζισμού και με την ευκαιρία της φετινής 79ης επετείου οργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023:

 

5 μ.μ.:

Ιστορικός περίπατος και κατάθεση στεφάνων στους τόπους θυσίας των Αγιασωτών που σκοτώθηκαν τη μέρα του μπλόκου (Περιφερειακός, Άγιος Σπυρίδωνας).

7 μ.μ.:

Εκδήλωση στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, το πρόγραμμα της οποίας θα περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό του Στρατή Αντώνα, Προέδρου του Παραρτήματος Λέσβου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Ομιλία του Παναγιώτη Μ. Κουτσκουδή, Μέλους του Δ.Σ του Παραρτήματος Λέσβου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, με θέμα: Η ανάπτυξη του εργατικού και αντιστασιακού κινήματος στην Αγιάσο. Η αξία της θυσίας και της δύναμης του λαϊκού παράγοντα

.

Ομιλία του Παναγιώτη Κορομηλά, Κοινοτικού Συμβούλου Αγιάσου εκλεγμένου με τη ΛΑ.ΣΥ, με θέμα: Το μπλόκο των Γερμανών κατακτητών στην Αγιάσο (28/3/1944).

Απαγγελία ποιημάτων που γράφτηκαν για την Εθνική μας Αντίσταση.

d

Τραγούδια της Κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου από τους Γιώργο Π. Σταυρακέλη (μπουζούκι-φωνή), Ισίδωρο Παπαγεωργίου (κιθάρα-φωνή) και Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή (φωνή).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται προβολή διαφανειών με φωτογραφίες από τη συμμετοχή της Αγιάσου στη Λεσβιακή Εθνική Αντίσταση.

Μοιράσου το άρθρο!