Κοινωνία

01/04/2014 - 14:43

Η Αναστασία Αντωνέλλη απαντά για τα «μακαρόνια» της ALPHA BANK και του Lesvosnews

m>Αξιότιμοι κύριοι του lesvosnews.net
Καλή σας μέρα και καλό σας μήνα
 
Θα μπορούσα να εκλάβω το σημερινό σας editorial, ως έθιμο της Πρωταπριλιάς. Όμως γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, ξέρω ότι δεν είναι.
Έτσι λοιπόν στην διατυπωμένη άποψη σας, η οποία βεβαίως είναι σεβαστή, υπάρχει  και η δική μου διαφορετική οπτική, την οποία αν έχετε την καλοσύνη, στο όνομα της δημοκρατίας παρακαλώ να δημοσιεύσετε.
Κατ’ αρχήν διαφωνώ στο συμπέρασμα σας ότι «αιτία για τα όσα ζούμε είναι οι τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα». Πίστευα και πιστεύω ότι αιτία για τα όσα ζούμε, πρωτίστως είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται και οι πολιτικοί που εκφράζουν τις πολιτικές αυτές. Ξέρετε, τράπεζες υπήρχαν από τον 8ο και 7ο αιώνα μέχρι σήμερα. Το ότι σήμερα οι τράπεζες έχουν αυτόν το ρόλο, είναι γιατί οι υπάρχοντες πολιτικοί και οι πολιτικές που εφαρμόζουν, είναι υποχείρια των «αγορών». Και τις αγορές τις δημιούργησε ως γνωστόν ο καπιταλισμός, λόγω αδυναμίας κατανάλωσης του παραγόμενου προϊόντος του, κ.λ.π. κ.λ.π.
Όμως τους πολιτικούς αυτούς, τους ψηφίζουν οι πολίτες…..Ως γνωστόν το πολίτευμα μας είναι Δημοκρατικό.
Τώρα σε ότι αφορά την πραγματική σας αναφορά για τους συνανθρώπους μας που χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες: Σας θυμίζω ότι ο Δήμος μας με δική μου πρόταση προέβη σε συμβολική πράξη διάσωσης από κατάσχεση του σπιτιού ενός συμπατριώτη μας, ουσιαστικά για να καταδικάσει- και το έκανε και με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού μας Συμβουλίου-, οποιαδήποτε τέτοια πρακτική από όπου και αν προέρχεται.
Σε ότι με αφορά προσωπικά: Δεν κινδυνεύει η αξιοπρέπεια μου αξιότιμοι κύριοι γιατί δέχομαι και ευχαριστώ οποιαδήποτε βοήθεια μας παρέχεται προκειμένου να στηρίξουμε αυτούς που οι Κυβερνώντες κατάντησαν φτωχούς. Θα κινδύνευε αν δεν το έκανα. Ξέρετε όταν πεινάς, δεν υπάρχουν γλυκά και πικρά μακαρόνια. Υπάρχουν μακαρόνια. Τα οποία μεταξύ άλλων παρέχει το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, το οποίο στηρίζει την λειτουργία του σε δωρεές τόσο ιδιωτών, όσο και φορέων. Και εγώ, ΠΑΝΤΑ θα ευχαριστώ δημόσια όσους και όποιους είναι αλληλέγγυοι στην προσπάθεια μας αυτή. Όχι μόνο γιατί είναι συναισθηματική μου ανάγκη, αλλά και γιατί πιστεύω στο «καλό παράδειγμα» και την αλληλεπίδραση που αυτό μπορεί να έχει σε μια κοινωνία.
Υιοθετώντας δε το ύφος σας, παρακαλώ ως αυτοανα -κηρυσσόμενη ελίτ, δώστε μας μια λίστα με τους εχθρούς του Λαού για να τους έχουμε κατά νου και να αρνούμαστε την βοήθεια τους , όταν μας δίνουν τρόφιμα για τους άπορους συνδημότες μας. Ειλικρινά, ούτε στις αρχές του αρχαιοΜαρξισμού δεν αναφέρεται μια τέτοια άποψη, απ’ όσο γνωρίζω….
Τελειώνοντας, σε ότι αφορά τα υπόλοιπα σχόλια σας που με αφορούν, ένα μόνο έχω να προσθέσω: Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και γνωρίζοντας πρόσωπα, κατανοώ την δηκτική σας στάση. Προφανώς, οι πληροφορίες για την συμμετοχή μου σε συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, πιθανόν δεν σας βρίσκουν σύμφωνους. Τι να κάνουμε όμως; Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης μου δεν το διαπραγματεύτηκα ποτέ, με κανέναν και για κανέναν, με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και αν ξέρω το τι θα υποστώ.
Εγώ, ΠΑΝΤΑ θα πιστεύω ότι ο τύπος, ηλεκτρονικός και γραπτός, είναι λειτούργημα. Είμαι βλέπετε και ρομαντική!

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.
Αναστασία Αντωνέλλη

 


Απάντηση Lesvosnews.net

Κα Αντωνέλλη,

η κριτική μας δεν έχει καμία σχέση με τα εκλογικά σας σχέδια. Όπως πολλές φορές σας έχουμε πει "μπράβο" πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να καταθέσουμε τις απόψεις μας που στην προκείμενη περίπτωση ίσως να μην σας είναι αρεστές.  Δεν έχουμε στη διάθεση μας καμία λίστα με τους "εχθρούς του λαού".  Διαβάζουμε όμως και γνωρίζουμε όλα όσα αφορούν το τραπεζικό σύστημα και τι έχει συμβεί. (Μέχρι και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο του Πολυνοσχεδίου που ευνοούσε τις τράπεζες). Δικαίωμά σας να κάνετε δεκτή τη βοήθεια από Τράπεζες... Αύριο μπορεί να θελήσει να μας προσφέρει βοήθεια και κάποιος ιδιώτης τοκογλύφος. Να την δεχτούμε ...

Εν κατακλείδι πιστεύουμε ότι ο σκεπτόμενος αναγνώστης δεν θέλει τα μακαρόνια της ALPHA ΒΑΝΚ και... τις πολιτικές "πατάτες" ...!

Μοιράσου το άρθρο!