Κοινωνία

05/03/2021 - 07:19

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για το απαράδεκτο εθνικιστικό παραλήρημα σε στρατόπεδο της Λέσβου

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των Στρατευμένων για το απαράδεκτο ρατσιστικό και εθνικιστικό παραλήρημα σε στρατόπεδο της Λέσβου

Με ένα κατάπτυστο κείμενο σε ιστοσελίδα της Λέσβου γίνεται μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί και να καλυφθεί το απαράδεκτο ρατσιστικό και εθνικιστικό παραλήρημα από συγκεκριμένα στελέχη και ορισμένους στρατιώτες του στρατοπέδου “Μαρινέλλη”.

Το άθλιο, αλυτρωτικό, αντιδραστικό σύνθημα “Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στην Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία.” ακούστηκε με ευθύνη και παρουσία στελέχους. Πρέπει να καταγγελθεί πλατιά από όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς νέου που υπηρετούν τη θητεία τους, αλλά και από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακόμα πιο βροντερά πρέπει να καταγγελθεί επίσης περιστατικό στην ίδια μονάδα, και μάλιστα σε ώρα εκπαίδευσης όπου στέλεχος έκανε φασιστική κατήχηση λέγοντας πως οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες “θέλουν να βρίσκονται στη χώρα μας για να τη μουσουλμανοποιήσουν”. Επίσης πως “στόχο έχουν να βιάσουν τα παιδιά και τις οικογένειές μας”. Υποστήριξε ανοιχτά πως αυτούς που ξεσπιτώνονται με τη βία και θαλασσοπνίγονται στα νερά του Αιγαίου για να γλιτώσουν από τους πολέμους που στηρίζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έμπρακτα, “πρέπει να τους έχουμε απέναντί μας”.

Το εθνικιστικό – φασιστικό ντελίριο των συγκεκριμένων στρατιωτών και στελεχών με το οποίο εξυμνούν το μίσος απέναντι στους γειτονικούς λαούς, τους κυνηγημένους πρόσφυγες και μετανάστες, και τους θαλασσοπνιγμένους στο Αιγαίο, οι συντάκτες του συγκεκριμένου κειμένου το βαφτίζουν “εμψύχωση του ηθικού και του εθνικού φρονήματος”, “εξύμνηση του έθνους και του ελληνικού στρατού” και άλλα παρόμοια αισχρά.

Ταυτόχρονα, και ενώ είναι γνωστό σε όλους ποιοι φωνάζουν αυτά τα συνθήματα, η διοίκηση του στρατοπέδου διεξάγει ΕΔΕ κατά στην οποία ρωτάνε έναν έναν τους στρατιώτες αν όντως ισχύουν τα γνωστά γεγονότα. Με αυτόν τον τρόπο, αντικειμενικά σκεπάζεται μέσω του φόβου και ουσιαστικά συγκαλύπτεται η αλήθεια.

Οι νέοι στρατευμένοι με το κεφάλι ψηλά έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να μην ανέχονται στις μονάδες τους τη δράση φασιστικών δυνάμεων που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού της χώρας μας και πρόσφατα καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων σύσσωμη βρίσκεται στο πλευρό των νέων που υπηρετούν σήμερα τη θητεία τους. Έχουν κάθε δικαίωμα να καταγγέλουν τέτοια φαινόμενα. Τους καλούμε να ορθώσουν ανάστημα στους φασίστες και τους αντιδραστικούς που σπέρνουν τα δηλητήριο στη νεολαία μέσα στα στρατόπεδα. Να καταγγέλουν στο λαό ανάλογα περιστατικά.

Η Επιτροπή αλληλεγγύης για τα δικαιώματα των στρατευμένων νέων

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για την Επιτροπή

Ο Πρόεδρος Άγγελος Βρεττός

Μοιράσου το άρθρο!