Κοινωνία

17/10/2019 - 19:38

Η εξαφάνιση μιας αποθήκης στη Μόρια μαζί με εξοπλισμό - Η καταστροφή ελαιόδεντρων (φωτογραφίες)

Τελικά υπάρχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας στη Μόρια;

Η κατάσταση στη Μόρια γύρω από το ΚΥΤ είναι εκτός ελέγχου εδώ και καιρό. Μια πτυχή αυτού του πολύπλοκου θέματος που δεν αναλύεται πολύ αποτελεί και η τύχη των περιουσιών των πολιτών.

Η ανάγκη να βρεθεί χώρος για τους χιλιάδες πρόσφυγες ή μετανάστες που εισρέουν στην Λέσβο οδηγεί στην καταστροφή των περιουσιών των πολιτών που βρίσκονται γύρω από το ΚΥΤ Μόριας. Μια γνώριμη "διαδικασία" αποτελεί η καταστροφή των κτημάτων και μετά η κατάληψη τους από μετανάστες που στήνουν σκηνές. Σε όλη αυτή την "διαδικασία" απουσιάζει η Πολιτεία αδύναμη, χωρίς την θέληση να προστατεύσει το δικαίωμα νομής και κατοχής της ίδιας τους της περιουσίας. 

Πόσο μακριά από τους κατοίκους της Λέσβου και ειδικά της Μόριας, της Παναγιούδας και των Παμφίλων ακούγονται τα επικοινωνιακά σόου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις επιχειρήσεις εκκένωσης των κατειλημμένων   κτιρίων στα Εξάρχεια. Και το ερώτημα είναι αν οι πολίτες της Λέσβου και ειδικά στη Μόρια έχουν δικαιώματα κατοχής της ίδιας τους της περιουσίας. Αν όχι δεν πρέπει να το ομολογήσουν οι αρμόδιοι ; 

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση σε κτήμα ιδιοκτησίας της κυρίας Ασπασίας Σταματίου πλησίον του ΚΥΤ υπήρχε μέχρι πριν από λίγες μέρες αγροτική αποθήκη με εξοπλισμό (ελαιόδιχτα, ελαιόπανα, καλλιεργητικά εργαλεία). Στη θέση τους υπάρχει τώρα μια τρύπα. Τα κάγκελα έχουν αφαιρεθεί πρόσφατα όπως και οι πάσσαλοι έχουν αφαιρεθεί. Δένδρα έχουν ξεριζωθεί, άλλα έχουν χτυπηθεί, ώστε να ξεριζωθούν. Άλλα δένδρα έχουν καεί. Τα ελαιόδιχτα χρησιμεύουν για τον διαχωρισμό των σκηνών που έχουν στηθεί σε κατειλημμένα κτήματα γύρω γύρω.  

Και το ερώτημα είναι πέρα από τις εύλογες απαιτήσεις του ιδιοκτήτη για αποζημιώσεις, πώς θα προστατευτεί από την κατάληψη όλου του κτήματος του. Τελικά πέρα από τα κούφια λόγια έχουν στην Λέσβο του 2019 οι πολίτες δικαίωμα κατοχής και νομής της περιουσίας τους ; 

Ακούει κανείς;

Δείτε φωτογραφίες με την αποθήκη πριν και...την αποθήκη μετά (= μια τρύπα) καθώς και από τις εξαφανίσεις - καταστροφές ελαιόδεντρων.

Μοιράσου το άρθρο!