Κοινωνία

15/04/2019 - 22:01

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία που κατέληξε στο Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου

Μια ηλεκτρονική αλληλογραφία που έχει άκρως εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Να μάθουμε επιτέλους ποιος έχει την ευθύνη και ποιος πρέπει να δράσει...

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έλαβα σήμερα το κάτωθι πολύ ενδιαφέρον εμαιλ, για το οποίο -όπως φαίνεται και στην απάντησή μας στον αποστολέα του- έχει ήδη ενημερωθεί το οικείο Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου Λέσβου και (αύριο) θα ενημερωθεί και η Εισαγγελία Μυτιλήνης. Μας δίνει όμως μια ευκαιρία να επαναλάβουμε μερικά πράγματα:
1. Τα φιλοζωικά σωματεία ΔΕΝ είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι οι οποίοι είναι “υποχρεωμένοι” να μαζεύουν τα ζώα που ο κάθε δίποδος ανεγκέφαλος εγκληματίας πετάει στους δρόμους.

2. Τα “αδέσποτα ζώα” που μας ενοχλούν και δημιουργούν προβλήματα είναι κατά κύριο λόγο τα πεταμένα ζώα.
3. Εγκαταλείψεις ζώων θα συνεχίζουν να υπάρχουν στο νησί μας όσο οι κατά νόμο υπεύθυνοι δεν κάνουν τη δουλειά τους: αφ’ ενός Αστυνομία, Θηροφυλακή και Δασονομείο στη Λέσβο να ελέγχουν και να βεβαιώνουν τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα για ατσιπάριστα ζώα, αφ’ ετέρου η Δνση Κτηνιατρικής Βορείου Αιγαίου να επικυρώνει αυτά τα πρόστιμα -και όχι να γίνονται οι παραβάσεις “γαργάρα” και τα πρόστιμα να σβήνονται!
4. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ένα ατσιπάριστο ζώο είναι ένα εν δυνάμει εγκαταλειμμένο ζώο, και οι δικαιολογίες “δεν ήξερα”, “δεν προλάβαινα”, “θα το τσιπάριζα την επόμενη εβδομάδα”, “τώρα που με πιάσατε το τσίπαρα, δεν μπορεί να σβηστεί το πρόστιμο;”, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, συντηρούν ένα καθεστώς ανομίας και μεγιστοποιούν το πρόβλημα των εγκαταλείψεων.
Τις επόμενες ημέρες, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα ενεργήσει ώστε όλοι οι κατά νόμο υπεύθυνοι να κατανοήσουν το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί και τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία, και να πράξουν αναλόγως.   

*******************
 Από: ΧΧΧΧ , Date: Κυρ, 14 Απρ 2019 στις 12:45 μ.μ.
Σας ενημερώνω ότι υπάρχει ένα αδέσποτο σκυλί που το αφησαν κυνηγοί στα βατερα το οποίο τις νύχτες μπαίνει μέσα σε αυλές και οικόπεδα σπιτιών επιτίθεται και τραυματίζει μικρά σκυλια κατοικίδια για να φάει το φαγητό τούς. Επειδή δεν πάει άλλο....μαζέψτε το...η επικοινωνήστε στο ΧΧΧΧ
 
Στις Δευ, 15 Απρ 2019, 15:40 ο χρήστης Kivotos Mytilinis <kivotosmitilini@gmail.com> έγραψε:
Σας ενημερώνουμε ότι σκυλί που το παράτησαν ΔΕΝ είναι αδέσποτο- αλλά εγκαταλλειμένο, και έχει ποινικές ευθύνες αυτός που το παράτησε. Απευθυνθείτε και στον κυνηγετικό συλλογο της περιοχής σας


Από: ΧΧΧΧΧΧ, Date: Δευ, 15 Απρ 2019 στις 6:04 μ.μ.
Δεν έγινε τίποτα...η ευθύνη εκτός απο τον ασυνείδητο κηνυγο μεταφέρετε σε εσάς πλεον ..οδηγείται με ασφάλεια σε τρόπους "αμυνας" τούς παθόντες. Ευχαριστώ 


Στις Δευ, 15 Απρ 2019, 19:02 ο χρήστης Kivotos Mytilinis <kivotosmitilini@gmail.com> έγραψε:
Η ευθύνη για τα αδέσποτα ζώα είναι και ανήκει (κατά τον Ν.4039/2012) στον εκάστοτε Δήμο- εν προκειμένω στο Δήμο Λέσβου (2251025196). Ο ίδιος νόμος περιγράφει και τις ποινές για τους 'τρόπους "άμυνας"' από τους παθόντες. Επομένως, θα ενημερώσουμε για το περιστατικό και τη συνομιλία μας το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και τον Εισαγγελέα ώστε να μη συμβεί σε κανέναν (κατοικίδια, "αδέσποτα" και παθόντες) κανένα μεγαλύτερο κακό.

Μοιράσου το άρθρο!