Κοινωνία

06/01/2022 - 21:15

Η λεβεντιά του λαού της Λέσβου και η "ενότητα Μηταράκη" που σήμερα μας έβγαλε στο πεζοδρόμιο

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΕΣΒΟΥ 

 

Η σημερινή ημέρα δεν ήταν απλά ημέρα νίκης του Λεσβιακού λαού και του λαού της Χίου στο πλαίσιο ενός μακροχρόνιου αγώνα ενάντια στη μεταναστευτική ομηρία των νησιών μας.

Ήταν ένα στρατηγικό πλήγμα σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να επενδύουν και να κερδίζουν στο χρηματιστήριο που οδηγεί σε αναπτυξιακό και κοινωνικό μαρασμό τα νησιά μας.

Συνειδητοποίησαν όλοι αυτοί οι επενδυτές της καταστροφής μας ότι οι λαοί της Χίου και της Λέσβου, δεν αιφνιδιάζονται, όσοι αντιπερισπασμοί και να επιχειρούνται σε βάρους τους, δεν διασπώνται, όσα ζιζάνια και να διασπείρουν και δεν εξασθενεί η αντίστασή τους, όσο καιρό και αν δέχονται πόλεμο φθοράς. Η συνειδητοποίηση από όλους αυτούς του σθένους που διακρίνει τους λαούς μας είναι η αρχή του τέλους των εις βάρους μας σχεδιασμών. 

Τα μέλη της  Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λέσβου αισθάνονται περηφάνια και θαυμασμό για την λεβεντιά, το πάθος, την πυγμή αλλά και την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν οι Λέσβιοι και οι Λέσβιες που βρέθηκαν σήμερα στο λιμάνι. Με οδηγό ένα λαό με τέτοιο φρόνημα και ευφυΐα που δεν καπελώνεται από κομματικές ταμπέλες,  η τελική νίκη είναι δεδομένη. Δεν επαναπαυόμαστε και επαγρυπνούμε, αλλά πλέον αισιοδοξούμε. Τερματίζουμε τα σχέδια για τη Βάστρια, και συνεχίζουμε για το κλείσιμο και της υπερδομής του Καρά Τεπέ. 

 

Υ.Γ: Σήμερα, ημέρα των Θεοφανίων, οι Λέσβιοι και οι Χιώτες έλαβαν ευχές από τον κ. Μηταράκη. Ο κ. Μητάράκης απεύθυνε λοιπόν « ένα μήνυμα ενότητας προς συμπολίτες μας που οχυρώνονται πίσω από   “χαρακώματα” έντασης και διχόνοιας. Ενώ καλούμαστε να διαχειριστούμε κρίσεις.»

Κύριε Μηταράκη. Οι συμπολίτες σας δεν οχυρώνονται πίσω από “χαρακώματα” διχόνοιας και έντασης. Οι συμπολίτες σας βρέθηκαν σήμερα, ημέρα γιορτής, στο πεζοδρόμιο επειδή το θελήσατε εσείς. Ευχόμαστε με τη σειρά μας η φετινή εορτή των Θεοφανίων να εκπέμψει ένα μήνυμα φώτισης σε εσάς και να σας βοηθήσει να συνδεθείτε ψυχικά με το λαό που εκπροσωπείτε μιας και που, όπως αποδεικνύεται, δεν συνδέεστε κοινωνικά.

Μοιράσου το άρθρο!