Κοινωνία

06/12/2019 - 20:30

Η Μυτιλήνη άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Έναρξη της εορταστικής περιόδου

Με τη φωταγώγηση του κεντρικού Xριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Μυτιλήνης στο Δημοτικό Κήπο ξεκίνησαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις της Δημοτικής Αρχής, με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Την εκδήλωση προλόγισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, ενώ ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, αφού απηύθυνε χαιρετισμό προς τους δημότες, άναψε τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. 

Η απογευματινή εορτή συγκέντρωσε πολύ κόσμο και παρείχε όμορφες στιγμές, με εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους και με τη συνοδεία εορταστικών ήχων από την κλασική ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Έλαβαν χώρα διάφορα δρώμενα, μοιράστηκαν ευχές, δώρα και πολλά χαμόγελα, όμως την παράσταση έκλεψαν τα εντυπωσιακά βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό της Μυτιλήνης.

dd

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης αναφέρει: 

«Αυτές τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων είναι βαθύτερο το αίσθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης για όλους μας. Ειδικά η Λέσβος γνωρίζει ότι οι έννοιες της αλληλεγγύης και της προσφοράς είναι αξίες που εκφράζονται από όλους προς όλους!!!

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, που διοργανώνονται από το Δήμο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με εθελοντές και άλλους φορείς, αποτελούν μια ευκαιρία χαράς και ζεστασιάς για όλους μας και περισσότερο για τα παιδιά.

Ας είναι αυτά τα Χριστούγεννα η αφετηρία ενός συλλογικού αγώνα για την πόλη μας και η νέα χρονιά ας είναι πιο ανθρώπινη και ειρηνική για όλους μας!».

dsd

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Τσακύρης σε μήνυμά του αναφέρει:

«Αγαπητοί μας συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Μέσα στη δύσκολη συγκυρία που περνάει ο τόπος μας, καθίσταται πιο επιτακτική η ανάγκη τις γιορτινές αυτές ημέρες που έρχονται, να αναζητήσουμε τον αληθινό μας εαυτό μέσα από τη ζεστασιά που έρχεται να μας προσφέρει η φάτνη του Χριστού και η λάμψη του άστρου της Βηθλεέμ.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης και του προσωπικού θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα και 2020 να είναι μία χρονιά που να εκπληρωθούν ελπίδες και όνειρα, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για το κοινό καλό».

Μοιράσου το άρθρο!