Κοινωνία

14/04/2024 - 15:47

Η Μυτιλήνη γέμισε γαλάζια μπαλόνια

Γέμισε η πόλη της Μυτιλήνης με γαλάζια μπαλόνια και ποδήλατα το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου, στο πλαίσιο της 5ης ποδηλατάδας που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΣΥΝ – εξέλιξη, ο οποίος στηρίζει άτομα και οικογένειες που είναι στο φάσμα του αυτισμού, στον νομό Λέσβου.

 

Σύμφωνα με την κα Αναστασία Σκούρτζουμέλος ΣΥΝ-εξέλιξηςσυλλόγου Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με Αυτισμό, ο αυτισμός δεν είναι επιλογή, η αποδοχή του όμως είναι, και ζήτησε τη στήριξη της πολιτείας προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ έκανε λόγο για ένα αισιόδοξο μήνυμα για μία κοινωνία πιο συμπονετική και συμπεριληπτική.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 600 άτομα, μεταξύ αυτών, ποδηλάτες, ευαισθητοποιημένοι πολίτες που στηρίζουν τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους.

Συμμετείχαν ακόμη, το μουσικό σχήμα της Συν-εξέλιξης με την Αννίτα Ματζουράνη, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, οι Lesvos Runners, το Ωδείο Ν. Σκαλκώτας, το Vespa Club Lesvos, η Χορωδία του Δ.Σ. Βαρειάς, η ΙΡΑ Λέσβου, το Πολύτροπον, οι Πρόσκοποι, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και ο σύλλογος Πελοποννησίων ο Μοριάς.

Δείτε βίντεο απο την ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο!

geotee