Κοινωνία

30/12/2015 - 06:24

Η συγκίνηση του Μιχάτ από τη Συρία όταν έφθασε στη Μυτιλήνη... Κοντά στους πρόσφυγες οι Πρόσκοποι

Σ

την ακτή της Κρατήγου, νότια της πόλης της Μυτιλήνης την ώρα της αποβίβασης εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων με πλαστικές βάρκες που προέρχονταν από τις απέναντι Μικρασιατικές ακτές βρέθηκαν χθες 29/12/2015 οι Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι Πρόσκοποι) της Μυτιλήνης. Περιέθαλψαν δεκάδες παιδιά μεταφέροντας τα σε ασφαλές σημείο στην ακτή απαλλάσσοντας τα από το βάρος των σωσιβίων, δίνοντας τους λίγο νερό και μια μικρή σοκολάτα.  

Ανάμεσα στους πρόσφυγες κι ο 17χρονος Μιχάτ, Πρόσκοπος από τη Δαμασκό της Συρίας, που συγκινημένος ευχαρίστησε για την εικόνα της αλληλεγγύης από τους αδελφούς του Έλληνες Προσκόπους την ώρα που έκανε τα πρώτα βήματά του στην Ευρώπη.

 
Ύστερα, οι Ανιχνευτές επιχείρησαν κατά μήκος της ακτής συγκεντρώνοντας εκατοντάδες σωσίβια και βαριές πλαστικές βάρκες. Ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή τους στον καθαρισμό απόκρημνων σημείων στις ακτές όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλο μέρος πλαστικών σκουπιδιών, αποτέλεσμα των τεράστιων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στη Λέσβο που ξεπέρασαν τις 500.000 αφίξεις.
 
Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Πρόσκοποι της Λέσβου επιχειρούν συμβάλλοντας τόσο στην καλυτέρευση των συνθηκών υποδοχής και διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών όσο και στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στη δύσκολη αυτή εποχή.
 
 
 
Η χθεσινή δράση των Κοινοτήτων Ανιχνευτών της Μυτιλήνης καταγράφηκε από το μεγάλο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ASSOCIATED PRESS. 
 
Δείτε το βίντεο: 

Μοιράσου το άρθρο!