Κοινωνία

23/10/2011 - 17:12

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία - Φόβοι για 1.000 νεκρούς-Live εικόνα

 Εσπευσμένα στην περιοχή ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές - Μόνο σε έναν δήμο της περιοχής έχουν καταρρεύσει 25 πολυκατοικίες

- Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τις ζημιές και από την ώρα του σεισμού - Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες σε πολλές περιοχές -Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στο χωριό Ταμπανλί, κοντά στην πόλη Βαν στα σύνορα με το Ιράν. Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει στην πόλη Βαν, στην πόλη Ερτζίς και σε πολλά χωριά. Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία διάσωσης για να απεγκλωβίσουν άτομα από τα ερείπια. Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό, όμως το τουρκικό σεισμολογικό ινστιτούτο εκτιμά πως οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τους 1.000. Έκκληση για γιατρούς κάνουν οι τοπικές αρχές. 

Ένα απέραντο χάος επικρατεί σε ολόκληρη την Τουρκία, με την πολη Βαν που έχει χτυπηθεί κυριολεκτικά να έχει σβηστεί από το χάρτι. Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει και μέχρι τώρα υπάρχουν 50 τραυματίες, ενώ οι τρομερές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 έως 1.000 νεκρούς.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΝΤV

Μεταξύ αυτών των κτιρίων σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει φοιτητικές εστίες και ξενοδοχεία. Mόνο στον δήμο Έρτζις της πόλης Βαν έχουν καταρρεύσει 25 πολυκατοικίες και μια εστία.

Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε νωρίτερα το Βαν υπάρχουν νεκροί και ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

 

Μοιράσου το άρθρο!