Κοινωνία

15/11/2019 - 14:27

To ηθικό και το ανέντιμο στη Μυτιλήνη....

Στη Μυτιλήνη - έχοντας λύσει όλα τα προβλήματα - είπαμε να κάνουμε και μια φιλοσοφική συζήτηση... 

 

-Είναι ηθικό κάποιος άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης ως ελεύθερος επαγγελματίας να εκπροσωπεί επιχειρηματίες ή ομάδες πολιτών που έχουν δικαστική διαμάχη με τον πρώτο ή δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης;  

 

-Είναι ανέντιμο ένας δικηγόρος να παρατάει τους πελάτες του επειδή έχει εκλεγεί δημοτικός ή περιφερειακός σύμβουλος;

Τα ερωτήματα αυτά έχουν απαντηθεί στο παρελθόν και στο νησί μας αφού υπάρχουν αρκετά παραδείγματα δικηγόρων που αν και είχαν θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση υποστήριξαν άτομα ή ομάδες σε υποθέσεις που αφορούσαν τον Δήμο ή την Περιφέρεια.  

Από τη στιγμή που ένας δημοτικός σύμβουλος ή αντιδήμαρχος έχει δικαίωμα να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας κανείς δεν μπορεί να του υποδείξει πως θα λειτουργεί επαγγελματικά.  Οι πολίτες θα τον κρίνουν όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

Το σημαντικό σε όλα αυτά είναι να γίνονται με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!   Ασφαλώς είναι καλύτερα ένας ελεύθερος επαγγελματίας(βλέπε δικηγόρος) να δρα στο φως παρά στο παρασκήνιο! 

 

Αυτά οι σκέψεις ως προβληματισμός διαβάζοντας  την ανακοίνωση της Επιτροπή κατοίκων και επαγγελματιών των οδών Βουρνάζων, Αερ. Γιανναρέλλη και Ποταμού για τον Δικηγόρο -  Νομικό Σύμβουλο των κατοίκων της περιοχής - Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσακύρη :

Η  Επιτροπή επαγγελματιών και κατοίκων των οδών Βουρνάζων, Αερ. Γιανναρέλλη και Ποταμού, δηλώνει ότι η επιλογή του κ. Παναγιώτη Τσακύρη ως νομικού μας συμβούλου για την εκπροσώπησή μας στη διεκδίκηση δικαιότερης εκτέλεσης του έργου αντικατάστασης αγωγού ομβρίων στην περιοχή μας, έγινε πολύ πριν ο κ. Τσακύρης εκλεγεί στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Χάρη δε στις ενέργειες που έγιναν, η έναρξη του έργου, με τον εξοντωτικό για τις ζωές μας τρόπο που έχει επιλεγεί, έχει καθυστερήσει και συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική μας δικαίωση.

Θεωρούμε λοιπόν ότι θα αποτελούσε ανέντιμη πράξη η παραίτησή του τη συγκεκριμένη στιγμή, που η υπόθεσή μας έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

Σαν δικηγόρος μας για δύο περίπου χρόνια που κρατά αυτή η διαμάχη μας με τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. , γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της κατάστασης και στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι εκείνος που εμπιστευόμαστε να προωθήσει την απαίτησή μας για εκτέλεση του έργου με τον καλύτερο δυνατό για τις περιουσίες μας τρόπο.

Όλοι γνώριζαν την εκπροσώπησή μας από τον κ. Τσακύρη πολύ πριν τις εκλογές, και το εκλογικό σώμα που τού έδωσε αυτή τη μεγάλη δύναμη, και ο νυν δήμαρχος κ. Κύτελης, αλλά και οι επικεφαλής των άλλων συνδυασμών.

Θεωρούμε ότι η μόνιμη επαγγελματική ιδιότητα αλλά και ικανότητα του καθενός μπορεί να είναι ανεξάρτητη από την οποιαδήποτε προσωρινή πολιτική του θέση, και ότι οι δημόσιοι άντρες οφείλουν να διαθέτουν την ωριμότητα διαχωρισμού αυτών των ιδιοτήτων.

Εν τέλει, για μάς ο κ. Τσακύρης είναι ο δικηγόρος μας εδώ και καιρό, και θεωρούμε ηθική και ακέραιη την απόφαση να συνεχίσει να μάς εκπροσωπεί στα δίκαια αιτήματά μας.

 

Μοιράσου το άρθρο!