Κοινωνία

19/03/2024 - 14:19

Και στη γη και στον ουρανό μήνυμα από τη Μυτιλήνη για την Παλαιστίνη

Φυκιότρυπα, Καθαρή Δευτέρα, γύρω στις 11.30. Ο ουρανός έχει γεμίσει με χαρταετούς και η πλατεία της Φυκιότρυπας με κόσμο. Δυο μεγάλα πανό που γράφουν: '' Ένας χαρταετός για την Παλαιστίνη '' της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου, δίνουν τον τόνο και τον χαρακτήρα της  εκδήλωσης.

Οι παλαιστινιακές σημαίες, και όχι μόνο, πετούν στα ουράνια και από 'κει ψηλά στέλνουν  μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης.

Πλήθος κόσμου πηγαινοέρχεται από τ' Απελή και την Επάνω Σκάλα, τραγούδια και μουσικές γεμίζουν τον χώρο και πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται τα τραπέζια της Επιτροπής Ειρήνης με τις λαγάνες και τα σαρακοστιανά, προσφορές συμπολιτών μας  που με τον τρόπο αυτό θέλουν να εκφράσουν κι αυτοί την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Ανάμεσα σ' αυτούς που στέλνουν τα μηνύματα τους, είναι και οικογένειες Παλαιστινίων, που ο πόλεμος τους έφερε στο τόπο μας. Ακόμα, ανάμεσα στις εκατοντάδες κόσμου που επισκέφθηκαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση  ήταν και η βουλεύτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη, Θέμης Κλιομιδιώτης, Γιώργος Συκάς και πολλοί άλλοι

Είναι βέβαιο πως, αν καταφέρουμε να φτάσουν τα μηνύματα συμπαράστασης στη αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους - που θα τα καταφέρουμε - ,θα πάρουν κάμποσες ανάσες ζωής και κουράγιου για να συνεχίσουν τον αγώνα τους

Μοιράσου το άρθρο!