Κοινωνία

01/12/2012 - 23:15

Κάλεσμα εργαζομένων ΟΤΑ στους Δημότες της Λέσβου: ζητάμε συμπαράσταση

Κάλεσμα εργαζομένων ΟΤΑ  στους Δημότες της Λέσβου: ζητάμε συμπαράσταση

&n

bsp;

Δημότες και Δημότισσες, Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, της Λέσβου
Η σημερινή συγκυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, με την ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων, υπέγραψε την εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας.
Με το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε πριν απο λίγες μέρες επιχειρεί να εφαρμόσει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ένα εφιαλτικό καθεστώς για τους εργαζόμενους, το λαό και όλη την κοινωνία. Απολύσεις, διαθεσιμότητες, αργίες, μετακινήσεις, μετατάξεις με στόχο την απόλυση από το δημόσιο 150.000 εργαζόμενων.
Επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο την πλήρη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και την παράδοση κάθε δημόσιου αγαθού στο ιδιωτικό κεφάλαιο, το οποίο σε περίοδο κρίσης αναζητεί νέα κέρδη. Η υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό, τα απορρίμματα, τα τετραγωνικά των κατοικιών κ.α. θα μετατραπούν σε πανάκριβα προϊόντα για τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία.
Η κατάργηση της οικονομικής και διοκητικής αυτοτέλειας των Δήμων με την   εφαρμογή της Οικονομικής Επιτροπείας, οι αυξήσεις σε ανταποδοτικά και Τ.Α.Π, χωρίς καν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι απολύσεις εργαζομένων, θα επιφέρουν την πλήρη κατάρρευση μιας σειράς κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Πολιτισμός – αθλητισμός, απορρίμματα κ.α.) καθώς και νέους φόρους και χαράτσια στους δημότες. Απώτερος σκοπός τους είναι η διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και το ξεπούλημα της περιουσίας τους.
Εδώ και τρείς εβδομάδες στον Δήμο Λέσβου μέσα από ανοικτές και μαζικές συγκεντρώσεις όλων των εργαζομένων έχουμε εκφράσει με κάθε τρόπο: παραστάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια, στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, ανοιχτές συγκεντρώσεις, συναντήσεις με τοπικά σωματεία, οργανώσεις και εκπροσώπους κομμάτων, την πλήρη αντίθεση μας στον θεσμό των απολύσεων και της οικονομικής και διοικητικής επιτροπείας των Δήμων. Εμείς οι εργαζόμενοι στον Δήμο Λέσβου συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μη περάσουν οι απολύσεις, για να μην διαλυθούν οι δήμοι και οι υπηρεσίες που προσφέρουν.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, χωρίς να είναι αυτός ο στόχος τους, γνωρίζουμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και ταλαιπωρία. Ωστόσο ζητάμε την κατανόησή σας καθώς αυτά θα είναι προβλήματα πρόσκαιρα, σε σχέση με τα μελλοντικά, μόνιμου χαρακτήρα, που θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και ακύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω των νέων μέτρων και την ουσιαστική διάλυση του κοινωνικού κράτους. Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο εμάς. Θα πλήξουν όλο το κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η υλοποίησή τους είναι ο ενωτικός αγώνας όλης της κοινωνίας.
Ζητάμε την συμπαράσταση και την κατανόηση σας σε προβλήματα που προκύπτουν από τις κινητοποιήσεις μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν.ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!