Κοινωνία

27/09/2019 - 16:38

Κάλεσμα για συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού: Οι ανάγκες παραμένουν ιδιαίτερα αυξημένες!

νόψει του χειμώνα και της αύξησης των αφίξεων στα σημεία εισόδου, η ΜΕΤΑδραση ζητάει τη συνδρομή όλων για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού για τους πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στους καταυλισμούς στη Λέσβο, τη Χίο, την Κω, τη Λέρο, τη Σάμο και την Ορεστιάδα.

Συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε:

  • Κουβέρτες
  • Σαπούνια σώματος
  • Αθλητικά παπούτσια & σαγιονάρες (νούμερα 20-45)
  • Υπνόσακους και υποστρώματα

Παρακαλούμε θερμά: MHN φέρετε άλλα είδη εκτός από τα παραπάνω.

Η συλλογή των ειδών θα γίνεται από τη Δευτέρα 30/9 έως και την Παρασκευή 4/10,  11:00-17:30, στα γραφεία της ΜΕΤΑδρασης στον Ταύρο (σταθμός ΗΣΑΠ «Καλλιθέα»),

25ης Μαρτίου 7, 1ος όροφος.

 

Τα μέλη της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης που δραστηριοποιούνται σε όλα τα σημεία εισόδου, σε συνεργασία με τους διοικητές των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, έχουν καταγράψει τις ελλείψεις και θα φροντίσουν να μοιραστούν τα είδη αυτά στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Η μεταφορά του ανθρωπιστικού υλικού από τον Πειραιά στα νησιά πραγματοποιείται με πλοία των Blue Star Ferries και Hellenic Seaways, με την ευγενική χορηγία της Attica Group.

Η ΜΕΤΑδραση ξεκίνησε τις αποστολές ανθρωπιστικού υλικού το 2013, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις αποστολές, στη Χίο, τη Σάμο και την Κω. Ωστόσο, οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες και επείγουσες.

Σας ευχαριστούμε όλους!

Μοιράσου το άρθρο!