Κοινωνία

30/01/2012 - 07:42

Καθαρισμός εγκαταλειμμένης ιδιοκτησίας από εθελοντές στο Πλωμάρι

Δελτίο Τύπου Εθελοντών Πλωμαρίου 29/1/12

Tο Πρωί της Κυριακής 29/01/2012 και ώρα 11:00, μέλη της ομάδας εθελοντισμού προέβησαν σε καθαρισμό σε εγκαταλειμμένη ιδιοκτησία σε κεντρικό σημείο της πόλης μας.

Η δουλεία ήταν αρκετά δύσκολη αφού ο μπροστινός κήπος της οικίας χρησιμοποιούνταν επί σειρά ετών ώς "χωματερή" από περίοικους αλλά και άλλους συμπολίτες μας αφού ότι δεν χωρούσαν στους κάδους απορριμάτων τα πέταγαν μέσα στην αυλή. Πολλά τα "ευρήματα" αφού η ομάδα βρήκε μέσα τρία ποδήλατα, ρόδες, σκάλες και παραθυρόφυλλα ξύλινα τα οποία παράτησαν κάποιοι μετά από αλλαγή των κουφωμάτων τους. Μπουκάλια μπάζα αλλά και τεράστιες ψώρες, είχαν γεμίσει την αυλή. Μετά από προσπάθεια τεσσάρων ωρών καθαρίστηκε όσο μπορούσε, κόπηκαν οι ψώρες απομακρύνθηκαν τα κλαδιά τα σκουπίδια και τα μπάζα και αποκαταστάθηκε όσο μπορούσε η εικόνα του σπιτιού και της γύρω περιοχής.

Ευχαριστούμε όσους έλαβαν μέρος σε αυτή την προσπάθεια καθώς και τους συμπολίτες μας από την γειτονιά που μας προσέφεραν φρέσκο χυμό καφέδες κ,α.

Επίσης ευχαριστούμε και τον Γ.Φ. ο οποίος παραχώρησε το αγροτικό αυτοκίνητό του για την απομάκρυνση των σκουπιδιών. και τον Σ.Μ. που έφερε το αλυσπρίονο για αυτήν την δουλεία αφού με τα πριόνια που είχαμε δεν θα ήταν δυνατόν να κόψουμε τις ψώρες που είχαν γίνει ολόκληρα δέντρα.

Η ομάδα εθελοντών συνεχίζει την προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας της πόλης μας και ευελπιστεί να βρει ανταπόκριση και από άλλους συμπολίτες μας.

πριν.... μετά... πηγή:http://plomarionline.blogspot.com

Μοιράσου το άρθρο!