Κοινωνία

30/07/2021 - 10:15

Καύσωνας: 4 κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δήμο Μυτιλήνης και 1 στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ενημερώνει ότι, για την προστασία της υγείας των δημοτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως και ατόμων τρίτης ηλικίας, ο Δήμος διαθέτει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τις ημέρες αυτές, τις παρακάτω κλιματιζόμενες αίθουσες:

1. ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Αίθουσα αναμονής επιβατών εσωτερικού στον Επιβατικό Λιμένα Μυτιλήνης (στο Τελωνείο)

2. ΑΓΙΑΣΟΣ: Αίθουσα του Δημαρχείου Αγιάσου

3. ΓΕΡΑ: Αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» στο Πολύκεντρο Παπάδου.

4. ΠΛΩΜΑΡΙ: Αίθουσα του Δημαρχείου Πλωμαρίου.

Οι αίθουσες θα παραμένουν καθημερινά ανοιχτές (8 π.μ. – 9 μ.μ.) μέχρι τη λήξη του έντονων καιρικών φαινομένων. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των πολιτών στο χώρο, ενώ θα τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση του ενάμιση μέτρου (1,5 μ.) μεταξύ των ατόμων.

Στους χώρους θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τον Covid -19.

 

----

 

 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ιωάννα Κατανάκη ενημερώνει τους δημότες για τη διάθεση εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Λέσβου κλιματιζόμενης αίθουσας στο κτήριο «Χιωτέλλειο» στην Αγία Παρασκευή, για την προστασία από τον καύσωνα. 

Η αίθουσα θα είναι καθημερινά ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 8 το απόγευμα για όλη την εβδομάδα που θα διαρκέσει το έντονο φαινόμενο. 

Σύμφωνα τώρα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης - ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Μοιράσου το άρθρο!