Κοινωνία

12/04/2020 - 16:25

Κηδεύτηκε ο Γιώργος Κεντρίδης

Εν ζωή έδινε χαμόγελο σαν μίμος ενώ υπήρξε και αθλητής με το τρέξιμο να είναι απαραίτητο για την επιβίωσή του αφού ως λαχειοπώλης τα τελευταία χρόνια γυρνούσε όλη τη Λάρισα για να βγάλει το μεροκάματό του.


Ο λόγος για τον Γιώργο Κεντρίδη, που μετά από μια τέτοια μέρα δουλειάς υπέστη σε ηλικία 84 χρονών ισχαιμικό επεισόδιο και υπέκυψε, αλλά περίμενε σχεδόν σαράντα ημέρες στο νεκροτομείο πριν ταφεί.


Το γεγονός αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων που συναναστρεφόταν τη νύχτα  μετά το.. τρέξιμο στους δρόμους της πόλης  κάπου στην οδό Πατρόκλου (να πιει ένα ποτό, να φάει ένα σουβλάκι ή μια τυρόπιτα που του έφερνε ο αείμνηστος Μάκης Τσιτσιπάς) και αυτοί ανέλαβαν να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία. Δύο άτομα ήταν, ένας άνδρας που άκουγε πάντα τις ιστορίες του και  μια ιδιοκτήτρια καταστήματος.


Ο γεννημένος στις 27 Ιουνίου 1936 Γιώργος Κεντρίδης στη Μυτιλήνη, στα νιάτα του υπήρξε και  ποδοσφαιριστής που έπαιξε αρχικά σε ομάδα της γενέτειράς του και όπως μας διηγήθηκαν κοντινοί του άνθρωποι είχε και ένα πέρασμα από την Προοδευτική, όπου είχε στενό φίλο τον Λάκη Γλέζο που έδειχνε με καμάρι φωτογραφίες που είχαν οι δυο τους(ο συγκεκριμένος αργότερα διέπρεψε στον Ολυμπιακό).


Υπήρξε ναυτικός αλλά σταμάτησε γρήγορα τη σχέση του με τη θάλασσα, αφού παρότι νησιώτης, όπως μας μετέφεραν, δεν ήξερε κολύμπι!   


Στη συνέχεια στην Αθήνα (ήταν δημότης Νίκαιας) άρχισε να κάνει τον μίμο, ενώ μετά ήρθε στη Λάρισα όπου διέμενε στην οδό Παπαναστασίου και χρησιμοποίησε την τέχνη που ήξερε καλά, να μοιράζει το χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους πελάτες πολυκαταστήματος στο κέντρο της Λάρισας όπου έδινε τις αυτοσχέδιες παραστάσεις του.


Η ζωή για τον Γιώργιο Κεντρίδη υπήρξε μαραθώνιος όπως αυτούς(δύο) που είχε τρέξει σαν αθλητής…. Και έτρεχε μέχρι το τέλος της ζωής του.

 

Πηγη: "Ελευθερία" Λάρισας

 

Για το θέμα αυτό είχαμε αναφερθεί αναλυτικά πριν από μερικές ημέρες :

Αφημένος στο νεκροθάλαμο για 40 μέρες ...Γιώργος Κεντρίδης

 

Μοιράσου το άρθρο!