Κοινωνία

20/11/2012 - 14:27

Κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Πανταπωλείο - Δικαιολογητικά, προθεσμία

Κριτήρια ενταξής στο Κοινωνικό Πανταπωλείο - Δικαιολογητικά, προθεσμία

Η

Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, ενημερώνει τους πολίτες ότι θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για την εγγραφή των δικαιούχων με στόχο τη δημιουργία μητρώου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

 

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Σε κάθε περίπτωση το ετήσιο καθαρό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 6.000€. Το ποσό αυτό θα αυξάνεται κατά 20% (1.200€) για κάθε μέλος της οικογένειας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τους ανασφάλιστους άπορους.

Συγκεκριμένα, για την ένταξη στο πρόγραμμα, απαιτείται η προσκόμιση των κάτωθι δικαιολογητικών:

  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
  2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει αυτή.
  3. Κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ ή βεβαίωση ανεργίας ( εφόσον υφίσταται).
  4. Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικής δήλωσης και έντυπο Ε9. Σε περίπτωση που υπάρχει υποχρέωση για υποβολή φορολογικής  δήλωσης, πρέπει να προσκομισθεί Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος, θεωρημένη από την εφορία, όπου να βεβαιώνεται το παραπάνω.
  5. Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή άλλου δημόσιου φορέα εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της Βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό.

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά, υποβάλλονται σε αντίγραφα μαζί με τη συμπλήρωση σχετικής έντυπης αίτησης στα γραφεία της  Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας, Ίμβρου 2, 2ος όροφος.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να κατατίθενται από τις 21 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2012

Μοιράσου το άρθρο!