Κοινωνία

04/08/2021 - 22:07

Λέσβος: άφησε το άλογό του στο λιοπύρι γιατί θα το κάνει σαλάμι! (φωτο)

Χθες 3/8/2021, επικοινώνησε με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης ένας επισκέπτης του νησιού μας, ο οποίος εντόπισε σε χωράφι στην Άναξο ένα άλογο μέσα στο λιοπύρι, χωρίς πουθενά να μπορεί να προστατευτεί. Κατόπιν επικοινωνίας μας με την Ippothesis - Ιπποθεσις , ο μάρτυρας επικοινώνησε με το ΑΤ Μολύβου, και οι αστυνομικοί ήρθαν κατευθείαν στο σημείο όπου έκαναν υποδείξεις στον ιδιοκτήτη του ζώου να κάνει το αυτονόητο -και αυτό που απαιτεί ο νόμος: να προσφέρει λίγη προστασία από τον ήλιο στο ζώο!!!

Και τη «προστασία» έδωσε ο καλός ιδιοκτήτης; Έβαλε ένα διχτυωτό πανί στην είσοδο του χωραφιού- που μόλις λίγο έπεφτε ο ήλιος το άλογο δεν είχε πάλι καμία προστασία. Έτσι σήμερα 4/8/2021 έγινε νέα καταγγελία. Ο ιδιοκτήτης υποχρεώθηκε από τους αστυνομικούς να απομακρύνει ζώο από το χωράφι -πράγμα που έκανε μουρμουρίζοντας και απειλώντας τον καταγγέλλοντα ότι « θα το στείλω [το άλογο] για σαλάμι αύριο...»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θέλει να συγχαρεί δημόσια τον κ. Νίκο Κ. -που δεν δίστασε να καταγγείλει την κακοποίηση- καθώς και το προσωπικό του ΑΤ Καλλονής -Μολύβου (και ειδικα τον κ. Παπάζογλου) -που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην καταγγελία-.

Επίσης θα θέλαμε δημόσια να ενημερώσουμε τον καλό ιδιοκτήτη που έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα σαλάμια, ότι αύριο θα επικοινωνήσουμε με την Εισαγγελία Μυτιλήνης, για τα προβλεπόμενα

Τέλος, κ Πρωθυπουργέ, κε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης, τα άλογα σε όλη την χώρα βασανίζονται επειδή ΑΚΟΜΑ δεν έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο προστασίας τους! Για πόσο ακόμα θα επιτρέπετε να βασανίζονται αυτά τα περήφανα ζώα;

Μοιράσου το άρθρο!