Κοινωνία

11/04/2022 - 11:38

Λέσβος: Αθλιότητα - Παρανομία - Έγκλημα - Προδοσία! Στη Βάστρια!

Αθλιότητα, παρανομία , έγκλημα και προδοσία είναι το τερατούργημα που το υπουργείο μετανάστευσης και η κυβέρνηση πάνε να φτιάξουν στη Βάστρια:

Αθλιότητα.

-Γιατί οι θεσμικοί φορείς, που υποτίθεται ότι μας εκπροσωπούν, μετέρχονται πρακτικές του υποκόσμου, κινούμενες με δόλιους και ύπουλους τρόπους, προκειμένου να υλοποιήσουν σχέδια που εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων εις βάρος μας.

-Γιατί, εν έτει 2022, ασκούνται πολιτικές διώξεις εις βάρος του Λεσβιακού λαού και των εκπροσώπων του για να κάμψουν τις αντιδράσεις μας.

Παρανομία.

-Γιατί έχουν καταπατήσει και τροποποιήσει όλη την περιβαλλοντική νομοθεσία για να κατασκευάσουν την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λέσβου μέσα σε αυστηρά προστατευόμενη περιοχή που αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής και περιοχή Natura όπου φωλιάζουν σπάνια για την Ευρώπη είδη της ορνιθοπανίδας (όπως ο, εγγεγραμμένος στο κόκκινο βιβλίο των απειλούμενων ειδών της Ελληνικής πανίδας, ιδιαίτερα σπάνιος μαυροπελαργός της φωτογραφίας που φωλιάζει στην Βάστρια και τον εντοπίσαμε εχθές) .

-Γιατί ενώ η κατασκευή ενός ξενοδοχείου 500 κλινών απαιτεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων επειδή θεωρείται έργο που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, η κατασκευή μιας πόλης 5000 ανθρώπων σε προστατευόμενη περιοχή , για τον κύριο Μηταράκη που διοικεί και νομοθετεί, είναι έργο με περιορισμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

-Γιατί η ανάδοχος εταιρεία προέβη σε διάνοιξη δρόμου πρόσβασης, στο γεωτεμάχιο που θα κατασκευαστεί η υπερδομή, χωρίς να ζητήσει και να λάβει την άδεια της Γενικής Διεύθυνσης Δασών ως όφειλε, γεγονός για το οποίο υφίσταται δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης

Έγκλημα.

-Γιατί καταστρέφεται ο μοναδικός δασικός πλούτος του νησιού μας, συμπεριλαμβανόμενης της πανίδας αυτού, ο οποίος προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία .

-Γιατί μια πυρκαγιά, που με την λειτουργία της δομής θα είναι από πολύ πιθανή έως βέβαιη κάποια στιγμή, σε αυτή την περιοχή με την οργιώδη βλάστηση, θα καταστρέψει εκτός από το μεγαλύτερο δάσος του Αιγαίου, τα μισά χωριά του νησιού μας και τον ελαιώνα του.

Προδοσία.

-Γιατί σε αυτό το έγκλημα κάποιοι Λέσβιοι έβαλαν την υπογραφή τους.

-Γιατί η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι εκλέχθηκε για να προασπίζεται την ποιότητα ζωής μας και τα δικαιώματα μας, καταπατά κάθε έννοια δικαίου, και στρέφομενη ενάντια στη βούληση μας, μας υποβαθμίζει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και υποτιμά βάναυσα το αξιακό μας σύστημα.

Παρά το ότι την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο πρωτοδικείο Μυτιλήνης, ενάντια στην παράνομη κατασκευή της υπερδομής στη Βάστρια και με περιεχόμενο καταπέλτη για αυτούς που σχεδιάζουν την καταστροφή του νησιού μας, τα έργα διαμόρφωσης του χώρου ξεκίνησαν. Είμαστε βέβαιοι ότι η ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη, θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα βάλει φρένο στην αθλιότητα του υπουργείου μετανάστευσης, θα σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα, θα ελέγξει τις παρανομίες και θα αναστείλει την προδοσία εις βάρους του λαού μας. Γιατί η Βάστρια δεν βρίσκεται στην Ζάμπια, όπως με έπαρση ισχυρίστηκε ο ντόπιος εργολάβος, ώστε να αποφασίζει το χρήμα για το τι θα γίνει αντί για τον νόμο. Παράλληλα συμβουλεύουμε τον κύριο Μηταράκη να ζητήσει την παύση οποιασδήποτε εργασίας μέχρι την εκδίκαση στων ασφαλιστικών μέτρων, γιατί διαφορετικά η πιθανότητα να βρεθεί, πολιτικά και όχι μόνο, υπόλογος έναντι του Λεσβιακού λαού, και όχι μόνο, για περιβαλλοντικά εγκλήματα και διασπάθιση δημοσίου χρήματος θεωρούμε ότι θα είναι μεγάλη. Η Επιτροπή Αγώνα Λέσβου θα βρεθεί εκ νέου στις επάλξεις και θα αγωνιστεί για να αποτρέψει την καταστροφή της Λεσβιακής φύσης. Ο αγώνας αυτός είναι μαραθώνιος και καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς, τουριστικούς, αγροκτηνοτροφικούς και τον Λεσβιακό λαό στο σύνολο του να σταθεί στο πλευρό μας. Ενωμένοι έχουμε την δύναμη και θα αποτρέψουμε την καταστροφή του νησιού μας.

Μοιράσου το άρθρο!