Κοινωνία

12/12/2012 - 22:09

Λουκέτο στο Δήμο Λέσβο - Κινητοποιήσεις εργαζομένων για τη διαθεσιμότητα

Λουκέτο στο Δήμο Λέσβο - Κινητοποιήσεις εργαζομένων για τη διαθεσιμότητα

Οξύνεται η αντιπαράθεση των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και της κυβέρνησης μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει στη διαγραφή από το Δημόσιο εργαζομένων που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας*. Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αποφασίσει είτε να απεργήσουν είτε να απέχουν το επόμενο τετραήμερο απ' όλες τις εργασίες, ενώ την Κυριακή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συνεδριάση εκ νέου για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

Στον προαύλιο χώρο της Βουλής εισέβαλαν το πρωί οι εργαζόμενοι στους δήμους που συμμετείχαν στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ξεκίνησε από την πλ. Καραϊσκάκη με προορισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι εργαζόμενοι είδαν στην πορεία τους κλούβες της αστυνομίας στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και σε μια κίνηση αιφνιδιασμού πλησίασαν το άγαλμα του Βενιζέλου όπου και τους σταμάτησαν οι άντρες της αστυνομίας. Δεν υπήρξαν πάντως εντάσεις και επεισόδια καθώς οι εργαζόμενοι απάντησαν με καθιστική διαμαρτυρία.

 

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου, μετά την πρακτική του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που απολύει τους εργαζομένους διαγράφοντας τους από τα Μητρώα ενός Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και μετά τις εξελίξεις με τις απολύσεις διαθεσιμότητες συναδέλφων από τον Δήμο Λέσβου και όλους τους Δήμους της χώρας, κατόπιν γενικής συνέλευσης των εργαζομένων και απόφαση της Ομοσπονδίας αποφάσισε:

Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας, με καταλήψεις, κινητοποιήσεις για την Πέμπτη και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012. Αποχή των εργαζομένων στο Δήμο Λέσβου απο κάθε εργασία το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012. Οι κινητοποιήσεις με απεργίες, καταλήψεις θα συνεχιστούν την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ενώ συμμετέχουμε και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ.

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 11.00 προγραμματίζεται παλλεσβιακή κινητοποίηση όλων των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου με συγκέντρωση απο το πρωί στο κεντρικό Δημαρχείο Μυτιλήνης (Ελ. Βενιζέλου 13-17) και πορεία προς κυβερνητικά κτίρια.

Στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις ( ΑΔΕΔΥ Ν. Λέσβου, Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο) να συμμετάσχουν μαζικά με αίτημα να μην επιτραπούν: οι μαζικές απολύσεις συναδέλφων, η επιτροπεία στους Δήμους, η κατάργηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και γενικότερα η διάλυση όλης της τοπικής κοινωνίας με την κατάργηση όλων των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών.

            Παράλληλα και όλες τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει αγωνιστικές δράσεις με καταλήψεις κεντρικών κτιριών κ.α

            Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Θεωρούμε ότι άμεσα ο Δήμος Λέσβου από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου μετά την κορύφωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων πρέπει να αποδείξει με πράξη και γενικευμένο κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του την στάση του απέναντι στην διάλυση της τοπικής κοινωνίας .Έχουμε χρέος αιρετοί και εργαζόμενοι να διασώσουμε τους Δήμους το μόνο θεσμό που παράγει κοινωνική πολιτική σ’ αυτόν τον τόπο.

            Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, χωρίς να είναι αυτός ο στόχος τους, γνωρίζουμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και ταλαιπωρία. Ωστόσο ζητάμε την κατανόησή όλων των δημοτών καθώς αυτά θα είναι προβλήματα πρόσκαιρα, σε σχέση με τα μελλοντικά, μόνιμου χαρακτήρα, που θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και ακύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω των νέων μέτρων και την ουσιαστική διάλυση του κοινωνικού κράτους. Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο εμάς. Θα πλήξουν όλο το κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η υλοποίησή τους είναι ο ενωτικός αγώνας όλης της κοινωνίας.

Μοιράσου το άρθρο!