Κοινωνία

08/09/2015 - 07:45

ΜΑΤ-ωμένο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου

Π

αρουσία ΜΑΤ στηv είσοδο του Επιμελητηρίου Λέσβου πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβουλίο με θέμα το "προσφυγικό" παρουσία πλήθους κόσμου και "αγανακτισμένων".


Κοινή επίθεση από ΜΑΤ, ασφαλίτες και φασίστες έγινε κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αλληλέγγυων έξω από το Επιμελητήριο Μυτιλήνης.

 


Όπως υπήρξε τηλεφωνική ενημέρωση της mpalothia η συγκέντρωση αποτελούνται από 60 περίπου αλληλέγγυους στους πρόσφυγες όπου φώναζαν συνθήματα και άνοιξαν πανό.

Μόλις άνοιξαν το πανό δέχτηκαν επίθεση από φασίστες και τους ακολούθησαν ασφαλίτες και χακί ΜΑΤ που ξεκίνησαν να σπρώχνουν τους αλληλέγγυους να πάνε στην απέναντι μεριά του δρόμου.

Η επίθεση ήταν πολύ βίαιη με σπρωξιές από ασπίδες και χτυπήματα με γκλομπ.Αποτέλεσμα της ήταν να κάνουν μια προσαγωγή και να βρεθεί ένας αλληλέγγυος στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι.
Κατά την διάρκεια της επίθεσης πολλοί πρόσφυγες πλησίασαν τους αλληλέγγυους και τους βοήθησαν να απωθήσουν την επίθεση των ΜΑΤ και να απομακρυνθούν από το σημείο.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης καλέσθηκε συνέλευση. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης υπήρχε ενημέρωση για νέα συγκέντρωση 30 – 40 νεοναζί στη νομαρχία, καθώς και για την παρουσία νεοναζί με μηχανάκια που γύρναγαν στην πόλη.

Αλληλέγγυοι μετά από 15 λεπτά κατευθύνθηκαν στο σημείο και οι νεοναζί είχαν αποχωρήσει.

πηγη:  https://mpalothia.wordpress.com/

Όσο για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου "Σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα" είπε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ζήτησε υπομονή λίγων ημερών για να γίνουν πράξη όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός.

 

 

Ένταση και στο λιμάνι χθες βράδυ (8/9/15)
Στο λιμάνι ωστόσο είχαν συρρεύσει 6 χιλιάδες άτομα που σπρώχθηκαν, θέλοντας να μπουν στο πλοίο, με αποτέλεσμα ο καπετάνιος να σηκώσει τον καταπέλτη και η επιβίβαση να γίνει από πλαϊνή μπουκαπόρτα.

Νέα ένταση χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου κατέπλευσε το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος για να παραλάβει 2.500 μετανάστες.

Σήμερα το πρωί θα καταπλεύσει στο νησί και το Blue Star Πάτμος για να παραλάβει άλλους 1.500 μετανάστες.
 

(αρχική φώτο Ν. Κουρτζής  )

 

 

 

-----------

Μοιράσου το άρθρο!